Det er ytret et ønske fra veldig mange dokumentarfilmskapere om at de ønsker å lære mer om å spisse og fokusere prosjektet, slik at filmen fremstår klarere etter kurset. De to dagene foregår i en uformell atmosfære hvor kunnskap og forståelse leder til interessante diskusjoner og feedback.
Kurset fokuserer på den videre prosjektutviklingen og presentasjonsteknikker. Målet er å utvikle prosjektet slik at det blir mulig å presentere den internasjonalt.

Kursledere:

Bodil Cold-Ravnkilde
Bodil Cold-Ravnkilde er født i 1944 i Hjørring, Danmark. Hun startet sin karriere i 1964 i Barne- og Ungdomsavdelingen i Danmarks Radio. I 1969 produserte hun sin første barnefilm.
I 1995 ble Bodil Cold-Ravnkilde sjef for Barne- og Ungdomsavdelingen i Danmarks Radio- og i 2001 ble hun konsulent for kort - og dokumentarfilm for barn ved det Danske Filminstitut. Her ble hun til våren 2006, da hun begynte som dokumentarfilmkonsulent ved Norsk filminstitutt.
Bodil Cold-Ravnkilde har også skrevet lyrikk og 10 bøker for barn og unge.

Cecilia Lidin - EDN Film Konsulent
Med master i Film og Massekommunikasjon (fra Københavns Universitet og University of California, Berkeley), profesjonell erfaring fra MEDIA 1 prosjektet DOCUMENTARY, samt erfaring fra promotering av kort- og dokumentarfilm hos Filmkontakt Nord, begynte Cecilia Lidin i EDN i 1998.
Ved EDN er hun ansvarlig for en rekke workshops og seminarer som organiseres av EDN, hun fungerer som moderator for filmdebatter og leder kurs om dokumentarfilmproduksjon i Europa. Cecilia bidrar også i DOX magazine hvor hun rapporterer fra ulike filmarrangementer og anmelder filmer. Hun konsulterer daglig EDN medlemmer på spørsmål om prosjektutvikling, finansiering og distribusjon. Cecilia Lidin har sittet i flere juryer ved filmfestivaler rundt om i Europa og hun har siden 2006 vært Kunstnerisk Leder i Odense Internasjonale Film Festival.
Deltagere: 8 dokumentarfilmregissører m/produsent med hvert sitt prosjekt fra flere sentre
Lengde: 2 dager
Tidspunkt: Tirsdag 20. og onsdag 21. oktober 09 (BIFF åpner 21. oktober)
Sted: Bergen

Målgruppe og nivå: Erfarne regissører med produsent
Ønsket kursholdere: Bodil Cold-Ravnkilde og Cecilie Lidin

Søknaden må inneholde en prosjektbeskrivelse og synopsis (minimum 2 sider) for dokumentaren, samt en personlig redegjørelse for hvorfor du trenger et slikt kurs.

Dokumentarfilmregissøren får dekket reise og opphold.
Egenandel kr. 600,- per person.

Søknadsfrist 30. september
Søknad sendes til Vestnorsk Filmsenter:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / merkes Utvikling av dokumentarfilm