Vestnorsk filmsenter tilbyr nå veiledning med kommunikasjonsstrateg Freddy Neumann og dramaturg Ulf Breistrand. Veiledningene blir gitt på konkrete prosjekter etter søknad om plass. Grunnet den pågående covid-19 situasjonen gjennomføres tiltakene digitalt.

Dersom det er behov for ytterligere oppfølging på prosjekter vil vi vurdere å utvide tiltakene til flere runder veiledning, helst gjennom fysiske møter og foredrag dersom situasjonen tillater det, alternativt gjennom videre online-løsninger. Les mer om de to ekspertene, veiledningen de tilbyr og hvordan du søker om plass nedenfor.


Prosjektveiledning med kommunikasjonsstrateg Freddy Neumann

Freddy Neumann

Freddy Neumann arbeider med utvikling og lansering av danske og internasjonale filmprosjekter. Han er talsmann for en strategisk og holistisk implementering av markeds- og publikumspotensialene i filmens grunnleggende ide. Med utgangspunkt i ideen om filmens DNA, utvikler og styrker han filmenes kommunikative prosesser før filmens møte med marked og publikum. Freddy arbeider med både fiksjons- og dokumentarprosjekter. Han er gjesteforeleser og konsulent på forskjellige utviklingsworkshops i Europa, ekspert på IDFA Academy, ESoDoc og fast tutor på Dok.Incubator.

Aldri har publikum hatt større utvalg og bedre tilgang til selv å velge sine filmopplevelser enn nå. Konkurransen er massiv på alle plattformer, og felles for nasjonale så vel som internasjonale filmer er at vi kjemper om å tiltrekke det samme publikummet. Kanskje er det på tide å spørre om alle filmer fortjener et publikum? Hvor seriøst arbeider vi med vårt fremtidige publikum i filmens utvikling?

Vi tilbyr individuell rådgivning med Freddy Neumann for inntil 7 spillefilm- eller dokumentarfilmprosjekter i uke 22. Opplegget starter med en 30 minutters intro fra Neumann mandag 25.05, denne er felles for de utvalgte prosjektene. Videre blir det individuelle rådgivningstimer (90-120 min) pr. prosjekt gjennom uken, basert på innsendt prosjektmateriell gjennomgått av Neumann. Fra hvert prosjekt deltar produsent og regissør. Alt foregår online.

Målgruppe: Spillefilm- eller dokumentarfilmprosjekter som har mottatt tilskuddsmidler til utvikling og/eller produksjon.

Søk om plass ved å sende inn:
Prosjektbeskrivelse
Budsjett og finansieringsplan
Reginotat
Rough cut, pilot eller utvalgte scener (ta kontakt dersom du ønsker å søke, men ikke har denne type materiell)
CV for produsent og regissør

Innsendt materiell vil bli oversendt Neumann for forberedelser til individuell rådgivning.

Frist: Tirsdag 12. mai
Send til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beskjed om tildelt plass vil bli gitt pr. e-post innen torsdag 14. mai. Veiledningen vil bli gitt i uke 22.

Tiltaket er gratis, men vi anser tildelt plass som bindende og vil fakturere avgift for eventuell ubenyttet plass.

------------------------------------

Prosjektveiledning med dramaturg Ulf Breistrand

UlfBreistrand bilde

Ulf Breistrand har lang erfaring som dramaturg, manusforfatter og regissør. Han står bak flere tv-serier, har undervist ved Filmskolen, vært manuskonsulent ved Norsk filminstitutt og veiledet manusforfattere på workshops i inn- og utland.

Vi tilbyr individuell veiledning på prosjekt med Ulf Breistrand for inntil 5 fiksjonsprosjekter (kortfilm, langfilm).

Basert på innsendt manus vil Breistrand gi veiledning i 2 runder, hvorav første i mai og deretter en oppfølging i august (begge á 120 min). Veiledningen foregår online. Breistrand leser manus på forhånd og vil gjennom samtale undersøke manusets muligheter og utfordringer sammen med forfatteren. Forfatteren utarbeider deretter en ny versjon som gjennomgås på samme måte.

Målgruppe: Manusforfattere/regissører som har gjort minst 1 kortfilm tidligere.

Søk om plass ved å sende inn:
Manus (første utkast manus må foreligge)
CV med filmografi

Innsendt materiell vil bli oversendt Breistrand for forberedelser til veiledning.

Frist: Tirsdag 12. mai
Send til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beskjed om tildelt plass vil bli gitt pr. e-post innen torsdag 14. mai. Veiledning vil bli gitt i mai og august (endelig tid avtales med den enkelte).

Tiltaket er gratis, men vi anser tildelt plass som bindende og vil fakturere avgift for eventuell ubenyttet plass.