God sommer blomster Stine

Den siste tids lettelser i restriksjoner åpner for at vi igjen kan samles, og det er en stor glede å invitere bransjen til faglig påfyll og intensiv nettverksbygging 27. - 28. august på Grand Hotel Terminus i Bergen! 

Vi ønsker å samle bransjen i vår region og relevante finansiører og institusjoner til to dager med inspirerende og lærerike foredrag fra nasjonale og internasjonale foredragsholdere, presentasjoner, møter og nettverksbygging, på tvers av sjangre! Og ikke minst - sosialt samvær!

Påmeldingsfrist: Utvidet til 6. august

Under presenterer vi noen foreløpige smakebiter fra programmet! 
Påmeldingsskjema finner du her.

Vi gleder oss til å samles igjen - velkommen!

---------------

Redigert Todd Headshot Small

Meet Todd Brown

We are looking so much forward to introduce Todd Brown, head of international acquisitions at the American film production and sales company XYZ Films! Brown is also the founder and editor of the international film website Screen Anarchy (formerly TwitchFilm.com). Brown is an experienced festival programmer and he is now in his fourth year as the coordinator of the Macao Project Market – an international co-production market geared specifically for projects with both Asian and Western elements attached to the International Film Festival and Awards Macao.
 
We’ll talk to Todd about how to finance, distribute and position your genre film, as well as how you best launch it and which are the best festivals and markets for genre films.
 
There will also be a Q&A so make sure to prepare your questions!
The seminar will be held in English and online. 
 
Moderator: Sigmund Elias Holm (Western Norway Film Commission)

-------

HOVED_Alternativet med parykker

Mariken Halle & ALTERNATIVET

Vi møter filmskaper Mariken Halle til en samtale om hva hun trenger for å kunne skape det hun vil skape. Viktigheten av selv å kunne bestemme når man går i gang med et prosjekt. Om hvor lett det kan være å gli inn i konvensjoner og om å slippe andre inn i eget kunstnerskap og på hvilken måte. Om å være praktiserende og ikke ventende. Og om hvorfor det er viktig det vi holder på med.
 
Vi får også besøk av filmskaperne Guro Bruusgaard og Magnus Mork som, sammen med Halle og Katja Eyde Jacobsen, driver produksjonskollektivet ALTERNATIVET. De omtaler selv ALTERNATIVET som en ”gjennomføringsstruktur” og vil i denne samtalen dele tanker om hvilke ambisjoner og arbeidsmetoder som ligger i denne strukturen.
 
I løpet av samtalen får vi et gjensyn med Halles kortfilm NO SEX JUST UNDERSTAND (2011) og vi får se klipp fra Alternativets arbeid. I tillegg blir det blir visning av Halles siste langfilm VI ER HER NÅ samme kveld.
 
Moderator: Kalle Løchen

Les mer

---------------

Redigert Asle Vatn BW

Vi snakker med NFIs konsulent for spillefilm og dramaserier

Vi gleder oss til å høre fra NFIs konsulent for spillefilm og dramaserier, Asle Vatn! I den anledning har to av våre mest erfarne produsenter påtatt seg oppgaven med å intervjue ham. Det blir også åpnet for spørsmål fra salen.

Moderatorer: Einar Loftesnes (Handmade Films in Norwegian Woods) og 
Maria Ekerhovd (Mer Film)

---------------

201505 KSMM Portrait Kristine Knudsen 2

Vestnorsk og norsk animasjon - ka skjer?

Leder av Animasjon Norge, Kristine M.I.Knudsen, gir en statusrapport om ståa og om muligheter og utfordringer for animasjon i regionen, landet og internasjonalt. Les mer

---------------

Kurs med Ola Hunnes (produksjonsrådgiver dokumentar, NFI)

Kurset er ment for produsenter innen dokumentar, for de mest etablerte, men også for de som har søkt minst en gang til Vestnorsk eller NFI. - Dvs. ikke for personer som ennå ikke har søkt. Kurset tar for seg søknader, budsjettering og regnskap.
- Hva gir tilskudd og hvor mye tilskudd kan man forvente? 
- Hvordan beholde tilskudd man allerede har fått? (dvs. regnskap/kontroll) 
Kurset går over 6 timer under fagdagene, 3 timer pr. dag, i tillegg tilbys individuelle møter. Les mer

--------------

Presenter deg!

En viktig kjerne i tiltak som Vestnorske fagdager er å ta pulsen på det som rører seg i bransjen i vår region. Hva skapes? Hvem skaper det? Hvem har hva på gang? Gjennom å presenteres for hverandre og hverandres prosjekter kan kanskje også nye samarbeid oppstå? Fagdagene vil ha en rekke programsesjoner viet presentasjoner og vi vil gjerne høre fra deg! Les mer