Stillbilde 1 artikkel
"Zara og dei: Missekonkurranse" får sin premiere på Fredrikstad animasjonsfestival.

Våren og sommeren har som alle vet vært annerledes i år, og det gjelder også avvikling av filmfestivalene. Noen av dem har avlyst, noen utsatt, noen har kombinert et lite lokalt publikum med delvis screening online og noen har avviklet en 100% online festival. Høsten fortsetter mye på samme måte, men flere festivaler satser (foreløpig) på et koronatilpasset arrangement med publikum, slik som f.eks Fredrikstad animasjonsfestival og vår egen BIFF.

Her er det vi har fått med oss av filmenes reiser denne våren og sommeren:

"Rockedrømmenvant kategorien Beste dokumentar på Sacramento Underground Film & Arts Festival i juli! Filmen har tidligere i år vunnet samme kategori på California Music Video & film Awards og juryens pris på Gar’s – Garasjen Heavy Metal Film Festival. Filmen har også blitt vist i Colombia og Buenos Aires og skal til Albuquerque Film & Music Experience i september og Golden Tree International Documentary Festival,Tyskland, i oktober.

"Stryk i brekkskaffet seg enda en pris med Beste film i Comedy Film Festival Toronto i mai. Før dette stakk den av med både Beste film, Beste regi og beste skuespiller (Calle Hellevang-Larsen) på Spiff - Saint-Petersburg International Film Festival.

"The Art of Fallismdeltok på Cinéma du Réel i Frankrike i mars og Hot Docs Canadian International Documentary Festival i april/mai.

"Happy Birthdayhar deltatt på BAICFF – Bay Area International Children's Film Festival i San Francisco i februar og International Film Festival for Children and Youth KINOLUB Polen i juni.

"Pornografenhar deltatt på Unrestricted View Film Festival i London i juli. Filmen ble nominert til Beste klipp (Henrik Hylland Uhlving) og fikk Special Mention av juryen. Den deltok også på NIFF - Nepal International Film Festival - i februar.

"Vinterens lengselhar også vært på noen festivaler i år. Mother Tongue Film Festival i Washington i februar, HUMAN i mars og FINCA - Festival Internacional de Cine Ambiental i Argentina i juni.

"En gang Aurora"
deltok på FIPADOC - International Documentary Film Festival og vant prisen Grand Prix Musical Documentary i Frankrike i januar. Den har også deltatt på Budapest International Documentary Festival i januar og på Docudays UA - International Human Rights Documentary Film Festival i Ukraina i slutten av mars.

"Rasdeltok med flere på Kortfilmfestivalen i Grimstad og skal til Odense Film Festival i Danmark i august. Den deltar og på Animafest Zagreb i september.

"Zara og dei: Missekonkurranse" får sin premiere på Fredrikstad animasjonsfestival i oktober.

"Tunnelen" tok Hongkong med storm da kinoene gjenåpnet der i juli og gikk for fulle hus både der, i Vietnam og i Malaysia! 

Vi gratulerer med priser, nominasjoner og visninger og ønsker filmene god tur videre!