Vi er i gang med å behandle de løpende søknadene og filmsøknader som kom inn til søknadsfristen 3. august. Filmkonsulenten vil på bakgrunn av koronarestriksjonene fortsatt jobbe hjemmefra (Stockholm). Det vil si at alle møter må skje via skype på adressen jesperb-l. Ellers nås filmkonsulenten som vanlig på epost og telefon. Løpende informasjon i forbindelse med koronasituasjonen legger vi forøvrig ut her
.

Ellers vil vi nevne at Vestnorsk filmsenter skal starte strategiarbeid i høst. Her vil det bli flere muligheter til å komme med innspill! Det jobbes også med et skifte av søknads- og saksbehandlingssystem som skal være klart til bruk i 2021.

Kompetansehevende tiltak
Vestnorsk filmsenter vil fortsatt arrangere kompetansehevende tiltak og samlinger gjennom høsten, men i mindre grupper av gangen eller online, for å tilpasse oss den spesielle situasjonen. Flere prosjekter er nå i veiledning med kommunikasjonsstrateg Freddy Neumann, mens en gruppe regissører og manusforfattere jobber med sine manus under veiledning av dramaturg Ulf Breistrand. I slutten av denne måneden vil en gruppe produsenter ha kurs og individuelle møter med produksjonsrådgiver i NFI Ola Hunnes, og også andre programposter fra de planlagte fagdagene vil bli gjennomført gjennom høsten. Følg med i nyhetsbrev framover!

Aktivitet i filmbransjen
116836175 1113196232414105 8259418078964747718 n
(Fra innspillingen av «Dystopia»)

På tross av alle utfordringene bransjen må forholde seg til i koronatiden er det stor aktivitet. Kortfilmene «Hold meg», «Skuddene på Bergenhus» og «Dystopia» er i produksjon og hadde/har innspilling i sommer. Dokumentaristene har også vært aktiv, flere store prosjekter er i postproduksjon og vi gleder oss til premierer. Filmfestivalen i Haugesund er i gang og produsenter deltar både på seminarer og New Nordic Films, der Einar Loftesnes deltar som co-produsent med filmen «Wild Men». Vestlandske filmarbeidere er også i gang i Odda med ny sesong av «Ragnarok».