23874214 10159454108140447 324523462 o tinyjpg
(Hospital Dumpster Divers/ Anders Elsrud Hultgreen)

Det meste av 2020 har som vi alle vet vært et annerledes år, og det gjelder også avvikling av filmfestivalene. Noen av dem ble avlyst, noen ble utsatt, noen har avviklet en 100% online festival og noen har kombinert et lokalt publikum med delvis screening online. Men filmene er på tur!

Her er det vi har fått med oss av filmenes reiser denne høsten:

Hospital Dumpster Divers
har hatt en imponerende reise allerede, og har deltatt og skal delta på en rekke festivaler – vi nevner i fleng: Fright Night Film Fest, USA (2 priser for Beste utenlandske film og Beste mannlige skuespiller til Thomas Aske Berg, Midwest Horror Fest, USA. (2 priser for Beste Grindhouse kortfilm og Beste Special Effects til June Midttveit Olsen & Øystein Nesheim.). Ramaskrik Film Festival, Tysvær Skrekkfest, Telluride Horror Show, USA, Festival of Serbian Fantastic Film, Serbia, Lusca Fantastic Fest, Puerto Rico, Knoxville Horror Film Fest, USA, Trieste Science+Fiction Festival, Italia, Sout African Horrorfest, Sør-Afrika (der de fikk prisen Gorefest Award), Morbido Fest, Mexico og Soho Horror Film Festival, Storbritannia. Videre skal den delta på Be Afraid Horror Fest, Italia, Panama Horror Film Festival, Panama, den utsatte Trashfilmfestivalen, Bergen, Cabane A Sang, Canada, Obscura Filmfestival, Tyskland og Film Audit 2.0 Film Festival, USA.

Zara og dei: Missekonkurranse
har akkurat startet reisen på Fredrikstad Animation Festival, skal snart på animasjonsfestival i Palm Springs og har vært på International Children's Film Festival NEXT i Ukraina og hentet prisen for Beste animerte kortfilm.

Stillbilde 1 tinyjpg
(Zara og dei: Missekonkurranse/Bjørn Sortland og Nils Johan Lund)

Tunnelen
fortsetter sin fantastiske reise til kinoer over hele verden og er nå klar for USA. Filmen har gjort det veldig sterkt i flere land i Asia, sist Malaysia og Singapore.

Elveleie
har hatt dansk premiere på Copenhagen Short Film Festival, deltatt på STOCKmotion filmfestival i Stockholm og er nå tilgjengelig på SVTplay Sverige.

Rosa og Iv Elveleie
(Elveleie/Sylvelin Måkestad)

Ras
fikk Online Award-prisen på ReAnima i Bergen nå i november og vises på Pori Filmfestival i Finland i disse dager. Den skal videre til Festival Cinéma Jeune Public, Sveits, og Palm Springs Intl. Animation Festival & Expo, USA, i desember.

The Art of Fallism
har vært på Durban International Film Festival I Sør-Afrika, Queer Lisboa og Sao Paulo International Film Festival og Fringe Festival i Sør-Amerika. I tillegg har filmen hatt Oslo-premiere etterfulgt av panelsamtale på Vega Kino, i regi av Fritt Ord og Oslo Dokumentarkino. Filmen skal også brukes i undervisning for masterstudenter på Kunsthøyskolen i Oslo.

En gang Aurora
har hatt visning på ZagrebDox og DokStation i Romania.

Stryk i brekk
har fremdeles en festivalreise. Den har vunnet pris på Poor Life Choices Comedy Film Festival i USA, deltatt på Goa Short Film Festival i India og også vært på Georgia Shorts Film Festival og Kramupschnacht Freeky Film Festival i USA. Den ene skuespilleren i filmen, Sigurd Sele, vant dessuten Best Supporting Actor under Satisfied Eye International Film Festival i England i oktober.

Vi gratulerer og ønsker filmene god tur videre!