Vår nåværende filmkonsulent, Jesper Bergom-Larsson, takker snart av etter sitt 4-årige åremål og Vestnorsk filmsenter er glade for å ønske to nye filmkonsulenter velkommen. Lasse Gallefoss skal arbeide som kort- og dokumentarfilmkonsulent i en 60% stilling og Hanne-Lovise Skartveit skal ha ansvaret for de lange formatene innen fiksjon i en 20% stilling. Dette blir en ny organisering på Vestnorsk filmsenter. Filmbransjen i regionen er i en rivende utvikling både innenfor fiksjon og dokumentar, og vi håper dette vil være med på å videreutvikle og styrke filmbransjen ytterligere i årene fremover.

Lasse Gallefoss  Foto Hanne Lovise Skartveit

Lasse Gallefoss er bergensk dokumentarfilmskaper, bosatt i Bergen. Han er utdannet dokumentarregissør fra Høgskolen i Lillehammer og journalist fra Universitetet i Stavanger. Han har jobbet i Pandora film i Bergen siden 2008. Gallefoss har regissert fem store dokumentarserier for NRK. De fire siste ble nominert til Gullruten, og «Flukt» vant tre Gullruter, blant annet til Gallefoss som beste regissør. I 2017 laget han den eksperimentelle dokumentarfilmen «Bønn» som del av NFIs talentprogram Nye Veier. Denne er vist på festivaler på flere kontinent. Han har også utgitt romanen "Krigernes Fred" som ble nominert til Nytt blod-prisen for årets beste krimdebut.

«Jeg har selv en rekke ganger opplevd hvordan utviklingspenger fra Vestnorsk filmsenter har ført til store dokumentarserier. Jeg søkte jobben fordi filmbransjen på Vestlandet er full av dyktige folk jeg gleder meg til å støtte med midler og erfaring. Jeg ser også fram til å oppdage og utvikle nye talent», sier Gallefoss. Gallefoss starter i jobben 1. mars.

Hanne-Lovise Skartveit er fra Bergen. Hun har film- og medieutdanning fra Universitetet i Bergen med TV-produksjon, en mastergrad i Screenwriting og en PhD i medievitenskap med fokus på hybride og interaktive dokumentarformer og har bred internasjonal erfaring som produsent, distributør og formidler. Som produsent har hun jobbet hovedsakelig i New York og Ecuador hvor hun har produsert animert dokumentar, dokumentarserier, musikkvideo og spillefilmer, samt internasjonale samproduksjoner - blant annet vist på Filmfestivalen i Berlin. Hun brenner for formidling og nye måter å nå ut til publikum, og sammen med filmkolleger i Ecuador startet hun nylig en VOD plattform for latinamerikansk arthouse film, zine.ec. Ved siden av produsentvirket har hun over 20 års erfaring med undervisning og veiledning i film, manus og medieproduksjon, blant annet ved Universitetet i Bergen og University San Francisco de Quito i Ecuador. Hanne-Lovise bor nå i Bergen. Skartveit starter i jobben 1. mars.