pitcheveiledning poster

Vestnorsk filmsenter, Filmkraft Rogaland og Midtnorsk Filmsenter tilbyr online pitcheveiledning til profesjonelle produsenter og regissører i sine regioner.

Vi ønsker å sette fokus på pitch og innsalg av prosjekter. Målet er å styrke våre produsenter og filmprosjekters posisjon ytterligere, nasjonalt og internasjonalt.

Å holde en god pitch er en kunst, enten du har kommet med på et forum eller du får noen tilfeldige minutter med rette person i en mer uformell setting. Ofte har man bare en mulighet. Vi ønsker at våre bransjeaktører skal har de beste forutsetninger for å selge inn sine prosjekter og delta på de viktigste arenaene for finansiering, co-produksjon og andre ting som kan styrke prosjektene deres.

Vi tilbyr online pitcheveildning gjennom hele 2021 med noen av de fremste ekspertene på området.
Man må søke om plass med et konkret prosjekt. Det er begrenset med plasser for individuell veiledning og hvert enkelt senter prioriterer plasser for aktører i sin region. Hvert prosjekt under individuell veiledning vil få prosjektet vurdert på forhånd og to samtaler á 60 min med en av våre fire eksperter.

For å etablere prosjektet inviterer vi til et online foredrag 19. februar.
Dette blir oppstarten som skal rette fokuset mot viktigheten av pitching.
Foredraget blir moderert og de fire ekspertene presenterer seg selv, sitt arbeid, strategier og metoder, i tillegg blir det et spesielt fokus på bruk av piloter. Foredraget vil være åpent for alle aktører i de tre regionene, uavhengig av om man senere søker om individuell veiledning.

Påmelding til foredrag og individuell veiledning åpner tidlig på nyåret, følg med på våre nettsider og Facebook!
 
Online pitcheveiledning 2021:
• 19. februar: Foredrag med introduksjon av ekspertene, deres arbeid, strategier og metoder (online)

• Gjennom 2021: Individuell veiledning på konkrete prosjekter, etter søknad om plass. 2 samtaler á 60 min med tildelt ekspert (online) 
 

Har du spørsmål? Kontakt ditt regionale filmsenter på:

Vestnorsk filmsenter: Elin Andersson – Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Filmkraft: Marie Fuglestein Lægreid - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Midtnorsk Filmsenter: Elin Kristensen - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Ekspertene:

Mikael Opstrup

 

Photo Opstrup Mikael bw
Spesialist i prosjektutvikling, trailer, co-produksjoner og svært erfaren foredragsholder. Som Head of Studios på European Documentary Network skapte han deres guide for co-produksjon og har jobbet som konsulent og moderator for blant annet IDFA, Hot Docs, Nordisk Panorama, Institute of Documentary Film, Baltic Sea Docs, Docs Barcelona, In Docs, Dox Box med mer. Mikael har også utviklet og arranger workshops for blant annet Nordoc, Findoc og Ice & Fire Docs. I årene 1998 til 2002 var han produksjonskonsulent ved det Danske Film Instituttet og han har produsert dokumentarfilmer I en årrekke, nå sist for Final Cut Productions I København. 
 
Helene Granqvist

Helene Granquist
Er svensk produsent med mer enn 30 års erfaring innen film og tv. Hun har utdanning fra Teaterhøyskolen i København og arbeidet de første årene som produksjonsdesigner for film, tv og teater. Siden 2000 har hun arbeidet som filmprodusent, og i 2011 startet hun produksjonsselskapet Nordic Factory Film. Hennes dokumentarfilmer er blitt vist på Sundance, Toronto, Tribeca og San Sebastian. Ut over å arbeide som produsent tar Helene Granqvist jevnlig oppdrag som pitchecoach og foredragsholder, både i Sverige og internasjonalt. Hun har hatt workshops for blant annet Baltic Event, Nordic Genre Boost & Nordic Talent, Discovery program v/ Gøteborg filmfestival, Finnish Film Affair og for New Nordic Films i Haugesund. Helene etablerte WIFT Sweden (Women in Film & Television) i 2013 og siden 2018 har hun også vært president for WIFT International. Hun er også medlem av European Film Academy. 
 
Freddy Neumann

Freddy Neumann 1 2
Freddy Neumann fokuserer på å øke en films potensielle rekkevidde og oppnå et internasjonalt publikum gjennom sitt arbeid som konsulent for både fiksjon og dokumentar. For Freddy er pitching mye mer enn bare en presentasjon av prosjektet, det er en kunstform. Han har jobbet i den danske og internasjonale film industrien i over 25 år og har gitt flere workshops og mesterklasser i både inn og utland om dette temaet. Han er en av de faste foredragsholderne til Dok.incubator. Hans spesial-områder er pitching og presentasjon, DNA-mapping, markedsføring og rekkevidde, strategiske kampanjer samt publikumsbygging. 
 
Sibylle Kurtz

2014 10 Kurz Sibylle 1c 10 2014
Siden 1995 har Sybille Kurtz jobbet som kommunikasjonstrener og fokusert på ‘The Art of Pitching’ for produksjonsselskaper, produsenter og manusforfattere. Hun underviser på flere universiteter, filmskoler og kunstskoler i Europa samt jobber som konsulent for flere deler av det kreative feltet. 
I hennes insentive workshops gir hun deltakerne innsikt i utvikling av prosjekter før pitching samt å fin-justere pitchen til perfeksjon. Sybylle er medlem av European Film Academy, the European Woman’s Audiovisual Network og har vært en del av EAVE’s pedagogiske ekspertteam siden 1995. Hennes bok, ‘Pitch It’ har blitt publisert i 2015 i tredje opplag. Hennes motto er: «Si hva du tenker, gjør som du sier og vær det du gjør!»