Vestnorsk filmsenter tildelte støtte til syv prosjekter i den løpende ordningen i desember. Tre dokumentarfilmer, en dokumentarserie, to spillefilmer og en dramaserie for barn fikk støtte. Totalt ble det bevilget 770.000 kroner.

Oversikt tildelingene:

Utvikling dokumentar

«Anders Lange og hundegutten», 16 min.
T-1252 Film as v/ Eivind Tolås
Tildelt: 90.000

Økonomiprofessoren som ikkje liker økonomi og partileiaren som ikkje likte politiske parti – ein film om å vekse opp, ei avis, ein hund og framveksten av eit politisk parti.

Dette er historia om FrP-gründaren, Anders Lange og avisa hans, "Hundeavisen". Og om relasjonen hans til ein av hans såkalla "hundegutar", Kardemommeby-entusiast og seinare økonomiprofessor Sigurd Villads Troye.

Manus og regi: Eivind Tolås
Produsent: Eivind Tolås

 

«Sløseriombudsmannen», 90 min.
Two Cathedrals v/ Henrik Hylland Uhlving
Tildelt: 150.000

Sløserikommisjonen er en følge-dokumentar som skildrer møtet mellom nett-trollet som vil legge ned hele kunst-Norge og en av Norges fremste kunstnere, Morten Traavik.

Manus: Henrik Hylland Uhlving og Kaspar Synnevåg
Regi: Kaspar Synnevåg
Produsent: Henrik Hylland Uhlving

 

«Irenes Valg» - serie, 12 episoder x 10 min.
Pandora Film v/ Trude Refsahl
Tildelt: 150 000

Å stemme frem hvem som skal styre landet er kjernen i et demokrati. En menneskerett. Men ikke alle gjøre det. Hvorfor? Irene, norsk statsborger med røtter fra Kongo, ønsker å få flere til å stemme ved stortingsvalget i 2021. Hva er det som gjør at folk avstår fra å stemme og hva må til for å få norske borgere til aktivt å ta et valg og levere sin stemme?

Manus og regi: Finn Tokvam og Trude Refsahl
Produsent: Trude Refsahl

 

«Haus of Friele»
Screen Story Film og TV as v/ Thorvald Nilsen
Tildelt: 100.000

En høstdag i 2019 ble en annonse lagt ut på nettet, noen var på utkikk etter folk som ville gjøre drag-underholdning på Bergens eneste skeive utested. 12 personer møtte opp og gruppen, oppkalt etter Kim Friele, ble til. Litt som Spice Girls eller Backstreet Boys er Haus of Friele en konstruert gruppe. Men innsikten de deler om det å være utenfor knytter dem sammen.

Manus og regi: Benjamin Langeland
Produsent: Thorvald Nilsen

 

SPILLEFILM OG SERIER

Utvikling spillefilm

«Sigrid Undset», 120 min.
Ina Grevstad
Tildelt: 100.000

Sigrid Undset er en av våre store norske forfattere og den eneste norske, kvinnelige forfatter som har vunnet Nobelprisen i litteratur. Hun skrev om sterke kvinner som torde å gå imot samfunnets normer og regler og som utfordret hva det ville si å være en fri kvinne.

Manus og regi: Ina Lerner Grevstad
Produsent: Ina Lerner Grevstad

«Ikke kall meg mamma», 90 min.
Nina Knag
Tildelt: 80.000

En middelaldrende kvinne i en liten vestlandsbygd forelsker seg i en ung asylsøker, og de innleder et ulovlig forhold som får fatale konsekvenser for dem begge.

Manus og regi: Nina Knag
Produsent: Nina Knag

 

Utvikling dramaserier

«Fjordmonstre»,
Fjord Monster as v/ Daniel Longfellow
Tildelt: 100 000

Markus, ein ung rotløs byungdom, tvingast til å returnere til hjembygda han så hardt har forsøkt å fortrenge. Her må han motvillig samarbeide med sin tidlegare barndomsvenninne norsk-syriske Nadia for å forhindre at barndomsbygda og vestlandsfjorden øydeleggast av sterke krefter på profittjakt.

Manus: Rolf Magne Andersen
Regi: Longfellow
Produsent: Daniel Longfellow