De fire ekspertene

 

Mikael Opstrup

 Photo Opstrup Mikael bw

Spesialist i prosjektutvikling, trailer, co-produksjoner og svært erfaren foredragsholder. Som Head of Studios på European Documentary Network skapte han deres guide for co-produksjon og har jobbet som konsulent og moderator for blant annet IDFA, Hot Docs, Nordisk Panorama, Institute of Documentary Film, Baltic Sea Docs, Docs Barcelona, In Docs, Dox Box med mer. Mikael har også utviklet og arranger workshops for blant annet Nordoc, Findoc og Ice & Fire Docs. I årene 1998 til 2002 var han produksjonskonsulent ved det Danske Film Instituttet og han har produsert dokumentarfilmer I en årrekke, nå sist for Final Cut Productions I København.

Helene Granqvist

Helene Granquist
Er svensk produsent med mer enn 30 års erfaring innen film og tv. Hun har utdanning fra Teaterhøyskolen i København og arbeidet de første årene som produksjonsdesigner for film, tv og teater. Siden 2000 har hun arbeidet som filmprodusent, og i 2011 startet hun produksjonsselskapet Nordic Factory Film. Hennes dokumentarfilmer er blitt vist på Sundance, Toronto, Tribeca og San Sebastian. Ut over å arbeide som produsent tar Helene Granqvist jevnlig oppdrag som pitchecoach og foredragsholder, både i Sverige og internasjonalt. Hun har hatt workshops for blant annet Baltic Event, Nordic Genre Boost & Nordic Talent, Discovery program v/ Gøteborg filmfestival, Finnish Film Affair og for New Nordic Films i Haugesund. Helene etablerte WIFT Sweden (Women in Film & Television) i 2013 og siden 2018 har hun også vært president for WIFT International. Hun er også medlem av European Film Academy.

Freddy Neumann

Freddy Neumann 1 2
Freddy Neumann fokuserer på å øke en films potensielle rekkevidde og oppnå et internasjonalt publikum gjennom sitt arbeid som konsulent for både fiksjon og dokumentar. For Freddy er pitching mye mer enn bare en presentasjon av prosjektet, det er en kunstform. Han har jobbet i den danske og internasjonale film industrien i over 25 år og har gitt flere workshops og mesterklasser i både inn og utland om dette temaet. Han er en av de faste foredragsholderne til Dok.incubator. Hans spesial-områder er pitching og presentasjon, DNA-mapping, markedsføring og rekkevidde, strategiske kampanjer samt publikumsbygging.

Sibylle Kurz

2014 10 Kurz Sibylle 1c 10 2014
Siden 1995 har Sybille Kurz jobbet som kommunikasjonstrener og fokusert på ‘The Art of Pitching’ for produksjonsselskaper, produsenter og manusforfattere. Hun underviser på flere universiteter, filmskoler og kunstskoler i Europa samt jobber som konsulent for flere deler av det kreative feltet.
I hennes insentive workshops gir hun deltakerne innsikt i utvikling av prosjekter før pitching samt å fin-justere pitchen til perfeksjon. Sybylle er medlem av European Film Academy, the European Woman’s Audiovisual Network og har vært en del av EAVE’s pedagogiske ekspertteam siden 1995. Hennes bok, ‘Pitch It’ har blitt publisert i 2015 i tredje opplag. Hennes motto er: «Si hva du tenker, gjør som du sier og vær det du gjør!»