Vestnorsk filmsenter inviterer til 
2-DAGERS PRODUSENTKURS INNEN KORT- OG DOKUMENTARFILM 

Målgruppe: Profesjonelle filmarbeidere i startfasen som jobber som produsenter eller evt. produksjonsledere

Tid: Onsdag 21. og torsdag 22. april Søknadsfrist: 09. april
Sted: Hotell Zander K, Zander Kaaes gate 8, Bergen
Kursavgift: Kr. 1 000,- (inkl. lunsj begge dager), faktureres.
Reise: Deltakere utenfor Bergen kan søke Vestnorsk filmsenter om reisestøtte.

Om kurset:
Dette er et kurs for produsenter og produksjonsledere innenfor kort- og dokumentarfilm. Gjennom 2 dager skal kurset gi en god forståelse av prosessen rundt det å drifte et filmprosjekt, fra finansiering og produksjonsforberedelse til ferdigstilt film. Herunder søknads- og finansieringsprosessen, ansvars- og rollefordeling mellom produsent og produksjonsleder, kontraktsarbeid og rettighetsklarering, samt lansering og distribusjon.

Kursholderne vil benytte helt ferske filmprosjekter som caser i kurset og dagene vi bli delt opp mellom teori og case-study. 

Kursholdere: Elisabeth Kleppe og Elin Sander

Hovedpunkter i kurset:

Grunnleggende kunnskap i søknadsprosessen:

 • De mest sentrale tilskuddsordninger og deres krav til søknader.
 • Utarbeidelse av utviklings- og produksjonssøknader med kalkyle, finansierings- og likviditetsplan, dokumentasjon av egenkapital, avtaler, fremdrifts- og produksjonsplaner, samt prosjektpresentasjon.

Prosjektstyring:

 • Økonomistyring og kontroll
 • Produsentens rolle og ansvar gjennom prosjektperioden
 • Delegering, konflikthåndtering og ledelse
 • Lansering og distribusjon (festival, tv, kino)
 • Kontraktsarbeid
 • Rettighetsklarering
 • Overenskomster

Det vil være åpent for spørsmål fra og dialog med deltakerne gjennom hele kurset.

Krav til deg: Deltakere må ha noe erfaring fra filmproduksjon og en ambisjon om å jobbe som produsent eller produksjonsleder innen kort- og/eller dokumentarfilm i vår region. Det anbefales at man deltar med et aktuelt prosjekt som kan brukes som grunnlag for arbeidet på̊ kursdagene. Deltakerne vil i etterkant av kurset få utdelt materiell med relevant innhold til senere bruk. Egen laptop må medbringes.

Søknad om kursplass må inneholde:

 • Kortfattet CV
 • Begrunnelse for hvorfor du ønsker å delta

Søknad sendes til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Frist: 09. april

Påmeldingen ansees som bindende når plass er tildelt og det er en forutsetning at man deltar begge kursdagene.

Det er et begrenset antall kursplasser - personer som ikke har deltatt på dette kurset tidligere vil bli prioritert. 

OBS: Vi tar forbehold om at covid-19 situasjonen kan sette begrensninger for arrangementet. Vi følger med på situasjonen og forholder oss til gjeldende retningslinjer. Dersom et arrangement som dette ikke lar seg gjøre på oppgitte datoer vil vi utsette. 

Om kursholderne: 

ElisabethKleppe
Foto: Kieran Kolle

Elisabeth Kleppe velger kunstnerisk sterke prosjekt med en sosial, politisk eller samfunnsorientert retning. Som kreativ produsent samarbeider hun tett med filmskapere, for eksempel gjennom idéutvikling og manus. Elisabeth arbeider med anerkjente kunstnere og filmskapere over hele Europa. Hun har bakgrunn som journalist, og skriver og regisserer også egne filmer. Sammen med Elin Sander har hun produsert «Bergen - i all beskjedenhet». Manus har de to skrevet sammen med regissør Frode Fimland. 

ElinSander
Foto: Petronelle Sander Halvorsen

Elin Sander har lang erfaring som produsent og manusforfatter, og har vært drivkraft bak en rekke anerkjente og nyskapende dokumentarfilmer, kortfilmer og serier. Med sin bakgrunn som direktør for Nordisk Panorama og rådgiver for kunst i Bergen kommune, har hun et bredt tverrfaglig nettverk i det lokale, nasjonale og Nordiske kunst- og filmmiljøet. Sammen med Elisabeth Kleppe har hun produsert «Bergen - i all beskjedenhet». Manus har de to skrevet sammen med regissør Frode Fimland.