Fra pressemelding fra Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival og Sørnorsk filmsenter, 28. januar 2010:

Manuskonkurransen fikk i fjor inn over 100 bidrag og fjorårets vinner er allerede under produksjon. Kortfilmen Kjøttsår av Jørn Kurt Bergo får premiere under årets Barnefilmfestival, som går av stabelen 27. april til 2. mai i Kristiansand.—Da vi utlyste konkurransen for første gang i fjor var målsetningen å stimulere og styrke den fiksjonsbaserte filmfortellingen for barn og unge og vi fikk inn mange svært forskjellige manus. Med denne konkurransen kan filmskapere få en ordentlig gulrot for å tenke kreativt for barn, sier festivalsjef for Barnefilmfestivalen, Danckert Monrad-Krohn (bildet).

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival viser i løpet av seks dager i slutten av april og begynnelsen av mai nærmere 100 barnefilmer fra hele verden. I samarbeid med Sørnorsk filmsenter lyser de nå ut en manuskonkurranse for filmskapere i hele Norge for å få fram flere originalmanus rettet mot barn. Fristen for innlevering er 1. mars. Det er andre gang manuskonkurransen utlyses, og premien for beste manus er 100.000 kroner, hvorav 25.000 kroner går direkte til manusforfatteren og 75.000 til produsenten som skal realisere manuset. I fjor kom det inn manus fra hele landet til vurdering og vinneren ble kåret under Barnefilmfestivalen av en fagjury bestående av regissørene Lisa Marie Gamlem, Sara Johnsen og Ole Martin Hafsmo.

—Fjorårets vinner fikk og også produksjonsstøtte fra Sørnorsk filmsenter, Vestnorsk filmsenter, Cultiva og ikke minst Norsk filminstitutt. Dette er utrolig gledelig og vi håper også årets konkurranse skal resultere i en ny film, som kan presenteres på neste års Barnefilmfestival, sier Danckert Monrad-Krohn.

—Sørnorsk filmsenter har film for barn og unge som satsningsområde, og er derfor glad for at det gode samarbeidet med Barnefilmfestivalen kan videreføres, og at vi sammen kan stimulere til produksjon og visning av nye filmer for barn og unge. Sist år kom det inn svært mange manus, nå er vi spent på årets respons, sier Åse Meyer, leder for Sørnorsk filmsenter.

Kriterier manuskonkurranse, kortfilm for barn, frist: 1. mars 2010:

· Manus til kortfilm, maks. 15 sider.

· Tematisk står fortellingen fritt.

· Vinnermanuset vil bli valgt ut av en fagjury bestående av tre personer.

· Kr. 25.000,- tilfaller manusforfatter/rettighetshaver.

· Kr. 75.000,- i produksjonsstøtte tilfaller produsent når denne er knyttet til vinnerprosjektet.

· En eller flere locations skal legges til Sørlandsområdet eller 50 % av stab skal være bosatt i samme område.

· Vi oppfordrer manusforfattere fra Sørlandet til å sende inn bidrag

· Vinner av prosjektet annonseres under Barnefilmfestivalen i Kristiansand 27. april - 2. mai


Manus sendes elektronisk til Sørnorsk filmsenter v/Irene Torp Halvorsen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. tlf 41 65 79 57

Fjorårets vinner: I 2009 var det manuskriptet "Kjøttsår" av Jørn Kurt Bergo som vant konkurransen. Produksjonsselskapet Yesbox Production produserer filmen, som får premiere under årets Barnefilmfestival. Filmen har fått produksjonstilskudd fra Sørnorsk filmsenter, Cultiva, Vestnorsk filmsenter, Fond for lyd og bilde og Norsk filminstitutt.Mer info: www.sornorskfilm.no <http://www.sornorskfilm.no>