signaturpitch1

For femte gang arrangeres det en nasjonal kortfilmpitch under Kortfilmkonventet, og for andre gang blir den online. Pitchen finner sted onsdag 12. januar. Til sammen vil inntil 7 prosjekt velges ut fra ulike norske regioner og konkurrere om en premie på 70.000 kroner gitt av regionale filmsentre i hele landet.

 

OBS! Søknadsfrist for å bli valgt som Vestnorsk filmsenters kandidat: 15. desember 2021.

Hvem kan delta, og krav til deltagelse:

– Hvert regionale filmsenter velger et prosjekt som deltar i Signaturpitchen. Vil du bli vurdert som Vestnorsk filmsenters kandidat, må du ha bostedsadresse og være yrkesaktiv i Vestland eller Møre og Romsdal.

– Signaturpitchen retter seg mot regissører, enten alene eller i samarbeid med manusforfatter/produsent.

– Prosjektet skal være under utvikling, men ikke ha mottatt finansiering fra filmsentre eller filminstitutt ennå.

– Pitchen må ta i bruk visuelt materiale eller levende bilder.

– Prosjektet skal bli en kortfilm (fiksjon) på inntil 15 minutter.

– Pitchen skal kunne foregå på engelsk.

Til gjennomføring av pitchen har hvert prosjekt til sammen 10 minutter (7 minutter pitch + 3 minutter spørsmål) til rådighet.

I sin vurdering av de ulike bidragene skal juryen legge vekt på regissørens egenart, stemme og signatur. Grad av profesjonalitet skal ikke være avgjørende. En mindre erfaren filmskaper skal stille på lik linje med en erfaren. Det er selve prosjektet og signaturstemmen som skal telle. Alle prosjekter vil være i en tidlig fase og juryens vurdering av kunstnerisk verdi og evne til å nå et publikum, skal vektlegges.

Send inn følgende informasjon til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 15. desember 2021:

– Prosjektbeskrivelse/pitchsynopsis

– Visuelt materiale

– Filmskaperens CV (med relevante linker)

– Profilbilde

Dersom ditt prosjekt blir valgt som kandidat til Signaturpitchen, skal du sende inn et synopsis/prosjektbeskrivelse på maks én side som juryen får tilgang til.