Konventet skal sette mål for hva norsk dokumentarfilm skal utrette i nær fremtid, og skape bedre forutsetninger for å lage dokumentarfilm i Norge.De mest sentrale aktørene innen norsk dokumentarbransje har samlet seg for å gi den norske dokumentarfilmen et konvent etter modell fra det årlige TV-Dramakonventet på Losby i Oslo.

Dokumentarkonventet skal ta pulsen på bransjen, skryte av hva vi har oppnådd, legge føringer for veien fremover, og gjøre norsk dokumentar stadig mer gjeldende både i den norske offentligheten, og i det internasjonale miljøet.

Hvilke historier fortelles og utvikles?

Dokumentarsjangeren er svært viktig for norsk offentlig debatt og diskurs. Som bransje med mange små aktører er det for liten dialog og samarbeid på tvers. Et konvent som åpner for dialog og inspirasjon mellom aktørene, vil kunne oppnå bedre forståelse for hva den norske bransjen er, og hvilke muligheter den har til å forbedre seg. En sentral del av arrangementet vil derfor være å presentere for hverandre det mangfold av historier og prosjekter som er i arbeid.

En styrket og mer samlet dokumentarbransje vil komme det øvrige samfunnet til gode gjennom bedre filmer, større mangfold, dristighet og engasjement, sterkere regissører og produsenter, større spredning av norsk dokumentar og enda større relevans for den moderne norske diskurs og offentlighet.

 

Meld deg på her: www.dokumentarkonventet.no

 

Støtte fra Vestnorsk filmsenter

Vestnorsk filmsenter vil gi støtte i form av påmeldingsavgiften, og vil særlig prioritere personer og selskaper som ikke er bosatt i Bergen, men som har litt lengre reisevei. Søknadsfrist er satt til onsdag 17. november til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..