(Pressemelding fra Kristiansand internasjonale filmfestival)

I fjor fikk manuskonkurransen inn 52 bidrag og det var Mads Eriksen som stakk av med seieren med manuset Min bror Mikael. I 2009 vant Jørn Kurt Bergo med manuset til Kjøttsår, som har premiere under årets barnefilmfestival.

Kjøttsår fikk produksjonsstøtte fra Sørnorsk filmsenter, Vestnorsk filmsenter, Cultiva og Norsk filminstitutt og det er flott at vinnerne av konkurransen får tilstrekkelig støtte til å realisere filmen. Jeg gleder meg veldig til premieren på Kjøttsår under årets festival. Sier leder for barnefilmfestivalen, Danckert Monrad-Krohn. – Utgangspunktet for konkurransen var å stimulere og styrke den fiksjonsbaserte filmfortellingen for barn og unge. De to første vinnerne har begge vist en egen evne til å formidle historier på en kreativ og underholdende måte og jeg er veldig spent på årets bidrag til manuskonkurransen.

I løpet av seks dager viser Kristiansand internasjonale barnefilmfestival nærmere 100 barnefilmer fra hele verden. Sammen med Sørnorsk filmsenter lyser de ut en manuskonkurranse for filmskapere i hele Norge for å få fram flere originalmanus rettet mot barn. Fristen for innlevering er 15. mars. Premien for beste manus er 100.000 kroner, hvorav 25.000 kroner går direkte til manusforfatteren og 75.000 er produksjonsstøtte til produsenten som skal realisere manuset.

- Sørnorsk filmsenter har film for barn og unge som satsningsområde og derfor er det positivt at vi, sammen med barnefilmfestivalen, kan løfte historiefortelling for barn. At vinneren fra 2009 får premiere under årets festival er veldig hyggelig og jeg håper at også årets konkurranse vil resultere i en ny film, forteller Per-Jonas Lie, daglig leder i Sørnorsk filmsenter.

Kriterier manuskonkurranse, kortfilm for barn, frist: 15. mars 2011:

• Manus til kortfilm, maks. 15 sider.
• Tematisk står fortellingen fritt.
• Vinnermanuset vil bli valgt ut av en fagjury bestående av tre personer.
• Kr. 25.000,- tilfaller manusforfatter/rettighetshaver.
• Kr. 75.000,- i produksjonsstøtte tilfaller produsent når denne er knyttet til vinnerprosjektet.
• En eller flere locations skal legges til sørlandsområdet eller 50 % av stab skal være bosatt i samme område.
• Vi oppfordrer manusforfattere fra Sørlandet til å sende inn bidrag
• Vinner av prosjektet annonseres under Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 3. – 7. mai

Manus sendes elektronisk til Sørnorsk filmsenter v/Irene Torp Halvorsen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kontakt og mer informasjon:
Tonje F. Lacher i Kulturmeglerne, mobil:90651019. E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Per-Jonas Lie, Daglig leder, Sørnorsk filmsenter, tlf: 38026880/ 95773777. E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Danckert Monrad-Krohn, festivalsjef for Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival, tlf: 38104205/ 90103187. E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.