KJØTTSÅR handler om 13 år gamle Jon, som møter dagen derpå etter sitt første møte med alkoholen. Jon og vennene Petter og Vesla sitter i skolekorridoren dagen etter at han er blitt hentet av sin far for fyll og spetakkel på en skolefest. Gjennom diskusjon mellom de tre ungdommene avdekkes både kjærlighet, skam og tilhørighet. Filmen er i sin helhet spilt inn på Voss.

Filmen er produsert av Bendik Heggen Strønstad fra Yesbox Productions. Filmen er regissert av Lisa Marie Gamlem som er utdannet ved regilinjen på Filmskolen i Lillehammer. Manus er skrevet av Jørn Kurt Bergo og vant førstepremien i manuskonkurransen til Sørnorsk filmsenter/Barnefilmfestivalen i 2009. Kjøttsår har fått 270 000 kroner i produksjonstilskudd fra Vestnorsk filmsenter, og er også finansiert av Sørnorsk filmsenter, Norsk filminstitutt, Fond for lyd og bilde og Cultiva.

I alt er ni filmer fra ni ulike land tatt ut til årets kortfilmprogram i Cannes. Festivaljuryen ledes i år av Michel Gondry. Det er fem år siden Bobbie Peers vant Norges første Gullpalme med kortfilmen Sniffer i samme konkurranse fra Bergen. Les mer om kortfilmprogrammet <http://www.festival-cannes.fr/en/article/58073.html>

Produksjonsselskapet Yesbox Productions AS hører til i Bergen, og produsent Bendik Heggen Strønstad har tidligere produsert kortfilmene Bak lukkede dører, En solskinnshistorie og SHATTERED APPELS. Den 30. mars fikk selskapet produksjonsmidler til kortfilmene LAST WEDDING ON EARTH og MUSHROOM MONSTER fra Vestnorsk filmsenter, regi henholdsvis Michael Axelsson og Aleksander Nordaas. Selskapet har også to spillefilmer underveis, THALE og KANO. Noen av prosjektene er fortsatt i etterarbeid, men ferdigstilles i løpet av 2011. I tillegg jobbes det med utvikling av flere filmprosjekter gjennom Yesbox Productions som Bendik Heggen Strønstad er medeier og daglig leder i.

Produksjonsopplysninger
Produksjonsselskap: Yesbox Productions AS
Produsent: Bendik Heggen Strønstad
Manuskript: Jørn Kurt Bergo
Regissør: Lisa Marie Gamlem
Lengde: 11 min.
For mer informasjon, kontakt:

Kontaktpersoner;
Bendik Heggen Strønstad
Produsent
Yesbox Productions AS
Tlf 996 25 756 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.