Vinneren av beste kortfilmmanus kåres av en fagjury under barnefilmfestivalen, som går av stabelen 24. til 28. april 2012.

I fjor fikk manuskonkurransen inn 52 bidrag og det var Cecilie Levy som vant med manuset Jeg reiser alene. I 2010 stakk Mads Eriksen av med seieren med manuset Min bror Mikael. Denne filmen har fått produksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt. Filmen skal regisseres av Steffan Strandberg og opptakene begynner til sommeren. I 2009 vant Jørn Kurt Bergo med manuset til Kjøttsår. Filmen ble regissert av Lisa Gamlem og ble antatt i hovedkonkurransen i Cannes 2011!

- Det er flott at vinnerne av konkurransen får tilstrekkelig støtte til å realisere filmen. Sier leder for barnefilmfestivalen, Danckert Monrad-Krohn. - Utgangspunktet for konkurransen var å stimulere og styrke den fiksjonsbaserte filmfortellingen for barn og unge. De tre første vinnerne har begge vist en egen evne til å formidle historier på en kreativ og underholdende måte og jeg er veldig spent på årets bidrag til manuskonkurransen.

I løpet av fem dager viser Kristiansand internasjonale barnefilmfestival nærmere 100 barnefilmer fra hele verden. Sammen med Sørnorsk filmsenter lyser de ut en manuskonkurranse for filmskapere i hele Norge for å få fram flere originalmanus rettet mot barn. Fristen for innlevering er 15. mars. Premien for beste manus er 100.000 kroner, hvorav 25.000 kroner går direkte til manusforfatteren og 75.000 er produksjonsstøtte til produsenten som skal realisere manuset.

- Sørnorsk filmsenter har film for barn og unge som satsningsområde og derfor er det positivt at vi, sammen med barnefilmfestivalen, kan løfte fram historiefortelling for barn. At vinnerne fra 2009 og 2010 fikk produksjonsstøtte er velidig positivt. Målsetningen med konkurransen er jo at manusene skal
realiseres. Jeg håper at også årets konkurranse vil også vil resultere i en ny film, forteller Kirsten Bonnén Rask, nyansatt daglig leder i Sørnorsk filmsenter.

Årets jury fagjury består av regissør og manusforfatter Christian Lo, regissør Kristian Landmark, og produsent Odd Hynnekleiv.

Kriterier manuskonkurranse, kortfilm for barn, frist: 15. mars 2012:

• Manus til kortfilm, maks. 15 sider.
• Tematisk står fortellingen fritt.
• Vinnermanuset vil bli valgt ut av en fagjury bestående av tre personer.
• Kr. 25.000,- tilfaller manusforfatter/rettighetshaver.
• Kr. 75.000,- i produksjonsstøtte tilfaller produsent når denne er knyttet til vinnerprosjektet.
• En eller flere locations skal legges til sørlandsområdet eller 50 % av stab skal være bosatt i samme område.
• Vi oppfordrer manusforfattere fra Sørlandet til å sende inn bidrag
• Vinner av prosjektet annonseres under Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 24. – 28. april

Manus lastes opp elektronisk på https://kicff.wufoo.com/forms/manuskonkurranse-2012/

Kontakt: Sørnorsk filmsenter v/ Kirsten Bonnén Rask, tlf 918 08 121 - Barnefilmfestivalen v/ Danckert Monrad-Krohn tlf 38 10 42 05 / 90103187