Under StordManøver blir det intervju med Kjetil Mosnes om plata og boka «Kystverk», en kjapp innføring i ulike støtteordninger fra Kulturrådet og presentasjon og diskusjon rundt kunst- og kultursektorens ringvirkninger i distriktene. Det vil også bli samtale om galleridrift utenfor storbyene og Goldlog skal spille for oss.

Vel møtt til Manøver på Stord! (Merk: grunnet påske er det ikke siste torsdagen i mars, men 14. mars)

 

KYSTVERK: Intervju med Ketil Mosnes

Han har spilt med Datarock, gir ut plater under navnet Baertur, skrevet bok for Brak og gitt ut boken «Øving er for drittband» om tiden i Tellé Records. Etter en produktiv tur med Hurtigruten i 2012 kom Mosnes hjem med «Kystverk» i bagasjen. I intervju med Jostein Sydnes gir han oss fremtidens vaffeloppskrift, svaret på hva boat-fashion-stil er og hvordan innspillingen av en plate i en lugar på Hurtigruten også ender opp som bok.


NORSK KULTURRÅD: Kart over tilskuddsjungelen

Kulturrådet kommer innom for å gi oss en rask oversikt over tilskuddsordningene, hvor mye som blir delt ut og hvor midlene til Hordaland havner.

SAMTALE: Kunst- og kultursektorens ringvirkninger i distriktene

Jostein Ryssevik presenterer Kunst- og kulturanalysen 2013 – en analyse av kunst- og kultursektorens omfang og samfunnsmessige betydning i Hordaland. Etter presentasjonen har vi samlet næringsliv, politikere og kulturaktører i samtale for å diskutere funnene i rapporten og hvilken reell og potensiell betydning kunst- og kultursektoren har for distriktet.


SAMTALE: Hvordan drifte galleri i distriktene


I samtale mellom Galleri Giga og kunstner Rachel Huglen ser vi på hvilken betydning et sterkt galleri kan ha i distrikts-Norge. Må det tenkes mer kommersielt eller er det forsvarlig drift i de smale utstillingene? Samtalen ledes av daglig leder i VISP, Aslak Høyersten.

MUSIKALSK INNSLAG: Goldlog

Feirer ti års jubileé med å presentere sitt tredje album. Sangsyklusen "Intermission" er den siste i en triologi om vennskap, kjærlighet og søvn. Tre av livets hjørnestener. Bandet spinner ut ifra en akustisk poptradisjon, men flørter til stadighet med elementer fra de elektroniske sjangre. På StordManøver blir dere presentert for duoformatet Goldlog; Ingjerd og Ian.

 

Manøver er et samarbeid mellom Brak, Visp, Proscen, MediaArena og Design Region Bergen. http://manover.no/