Heksene

Regi:Piotr Kuzinski
Prod:Interfilm

Filmen følger en gruppe av nåtidens hekser i Bergen i et år. En av heksene er gift med en kristen prest, men konflikter oppstår og ekteskapet står på spill. Hva gjør at man velger å være heks i dag?

Filmen følger en gruppe hekser i Bergen, både i ritualer og i hverdagen, og se hvordan religionen påvirker deres levemåte og oppfatning av verden. Hva gjør at man velger å være en heks? Er det å få kontakt med naturen på en mystisk heksene2.jpgmåte?

Fenomenet beskrevet i filmen er typisk for Vestlandet og finnes ikke på samme måte andre steder i Norge. Sterke kontraster og konflikter oppstår her, hvor bibelbelte møter det paganistiske. Det er første gang i norsk mediahistorie at man får tilgang til de innerste kretser av ekte innvidde wicca-hekser. De er tilhengere av en paganistisk, ikke-satanistisk natureligion, hvor det legges vekt på ritualer som fremkaller gudenes, elementenes og seksualitetens krefter.

Om regissøren
Piotr Kuzinski, er regiutdannet ved det anerkjente Statlige Film- Tv og Teaterakademi i Lodz, Polen. Hans filmografi inneholder blant annet Kill Them! Kill Them! (Bare drep dem!) som han har regissert sammen med Sigve Endresen, den prisbelønte filmen om AIDS ofre Ett liv, NRK-serien Livreddere, Boxing Arne Næss, Med rett til å drømme - dokumentaren med  Heyerdahls siste intervju 2 uker før han ble syk og døde, TV2 dokumentaren Ekko av batonger om politidrapet på den polske menneskerettighetsforkjemperen Tomasz Wacko og den velkjente kinodokumentaren om partydopkulturen Smilet i øyet.

I forkant av filmen vil komponisten Kate Waterfield fremføre et par låter.  

Du må ikke sove

Regi: Ida Kleppe og Marianne Sleire. Medv.: Kristoffer Joner, Helene Opedal og Marianne Nødtvedt Nilsen. Produksjon: Corax film (2006).

Du må ikke sove er en kortfilm basert på Arnulf Øverlands dikt med samme navn fra 1937. 

sove1.jpgFilmatiseringen trekker paralleller mellom mellomkrigstiden og dagens verdenssituasjon. Filmens uttrykk balanserer på en fin linje mellom alvor og humor i det den puster nytt liv i et av Norges mest elskede dikt.

Filmen foregår i hjemmet til norsk familie som kanskje er litt mer selvsentrerte enn de fleste. En natt får de besøk av en skikkelse som har noe på hjertet. Filmen ser hendelsene i diktet i lys av dagens samfunn, og gir det moderne rammer.

Filmen har mottatt 200 000 i produksjonsstøtte fra Norsk Filmfond.

CANIS LUX
Canis_Lux.jpg
Regi og manus: David Leader. Medv.: Vegar Hoel, Eline Stokstad Fjell and Thea Stokstad Fjell, Jill Tonje Holter og Rakel Rugås (stemmen til "Diann & Denae"). Foto: Onar Stangeland. Klipp: Gary Cranner Dahle. Lyddesign: Bjørn Erik Sørensen. SFX Designer: Vidar Strømsnes. Produksjon: Leader Films. Lengde: 7 1/2 min. Visningsformat: 35mm.

Cato faces the end of his career as a photographer through a beastly impossibility, and discovers that there lurks more than beauty in the eye of beholder...

Canis Lux is a short thriller and a type of "meta-picture" about a photographer who realizes only too late that he can not create anything more than what he himself is consumed by.