KÅSERI: Fortellerglede
Finn Tokvam er journalist, musiker og forfatter fra Flåm i Sogn. I tillegg til å være kåsør og spaltist i Bergens Tidende, er han kjent som journalist og humorist i NRK – blant annet fra programpostene Radio Røynda og P.I.L.S. Sammen med kollega Halvor Folgerø debuterte han med boken «Tyl» i 2005. Tokvam mottok Målprisen i 2008.

SAMTALE: Lille Store Hjerte
Regissør Yvonne Thomassen lar barn og eldre reflektere rundt livets store spørsmål i den delanimerte Lille Store Hjerte – en dokumentarserie for barn som kommer på NRK Super i 2014, produsert av Pandora film i Bergen. Vi møter filmskaperen i samtale om prosjektet og hennes fortellergrep. Hva er forskjellene på fortellingene fra barna og de eldre? Og hva oppstår i møtet mellom de ulike fortellingene?

PRESENTASJON: Falkeblikk
Falkeblikk er et produksjonsselskap i Sogndal som ved hjelp av fjernstyrte helikoptre produserer høykvalitets video og foto fra luften. Hvilke nye muligheter gir denne teknologien for fortellingene våre? Jo Bergersen, kreativ leder i Falkeblikk, viser eksempler på samarbeid med film- og tv-bransjen.

FILMVISNING: Minuttfilmer
Hvor mye kan filmskapere få sagt på ett minutt, med et gitt tema og en maksimal produksjonstid på et par uker? Hvert år utlyser Vestnorsk filmsenter en minuttfilmkonkurranse, vi viser fem av filmene som er produsert.

INNLEGG: Historien om et varslet OL
OL i Sotsji ble en seermessig suksess for TV 2. Kanalen tar oss med bak kulissene under planleggingen av deres største produksjon noensinne. Hvilke redaksjonelle valg og grep måtte de ta for å møte den viktige nasjonale oppgaven det er å formidle OL? Og hvordan forberedte de seerne på et svært bredt utvalg sportsgrener tilgjengelig i nye kanaler og på nye plattformer? Og så var det reklamen da…

 

Manøver på Facebook