MÅLGRUPPEN FOR DETTE KURSET ER FØRST OG FREMST UERFARNE/NYETABLERTE FILMARBEIDERE

Dette er et kurs for produsenter og produksjonsledere innenfor kort- og dokumentarfilm. Gjennom 2 dager skal kurset gi en god forståelse av prosessen rundt det å drifte et filmprosjekt, fra finansiering og produksjonsforberedelse til ferdigstilt film. Herunder søknads- og finansieringsprosessen, ansvars- og rollefordeling mellom produsent og produksjonsleder, kontraktsarbeid og rettighetsklarering, samt noe om lansering og distribusjon.

Målgruppe: Filmarbeidere som enten jobber som produsenter/produksjonsledere/koordinatorer/assistenter, eller har ambisjoner om å jobbe profesjonelt innen feltet.

Søknad om deltakelse: Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. med kortfattet CV og en begrunnelse for hvorfor du ønsker å delta. Innen: fredag 22. august

Alle vil få svar innen en uke og påmeldingen ansees som bindende etter at plass er tildelt.

Krav til deg: Deltakere må ha noe erfaring fra filmproduksjon, det anbefales at man deltar med et relevant prosjekt som kan brukes som grunnlag for arbeidet på̊ kursdagene. Deltakerne vil få utdelt materiell med relevant innhold til senere bruk.

Egenandel: Kr. 350,- (inkl. enkel lunsj og kaffe)

Tid og sted:

Onsdag 03.09 kl. 10-16

Tirsdag 04.09 kl. 10-16

Begge dager - USF Verftet, Cinemateket

Om kurset:

Onsdag

Den første dagen tar sikte på å gi deltakerne grunnleggende kunnskap i søknadsprosessen:

· De mest sentrale tilskuddsordninger og deres krav til søknader.

· Utarbeidelse av utviklings- og produksjonssøknader med kalkyle, finansierings- og likviditetsplan, dokumentasjon av egenkapital, avtaler, fremdrifts- og produksjonsplaner, samt prosjektpresentasjon.

Torsdag

· Kontraktsarbeid

· Rettighetsklarering

· Overenskomster

· Økonomistyring og kontroll

· Produsentens rolle og ansvar gjennom prosjektperioden

· Delegering, konflikthåndtering og ledelse

· Lansering og distribusjon (festival, tv, kino)

Det vil være åpent for spørsmål fra og dialog med deltakerne gjennom hele kurset.

Om kursholder:

Elisabeth Kleppe er daglig leder og produsent i filmselskapet Aldeles i Bergen, som hun driver sammen med Turid Rogne. Hun har produsert og regissert en rekke dokumentarer for NRK og TV2, blant andre dokumentarfilmene "Heimegutar" og "Predikanten".

For tiden produserer hun dokumentarer om alt fra tyskerjenter til Oslos hemmelige dyreliv i prosjekter som er støttet av NFI, Vestnorsk filmsenter, Fritt Ord og Kulturrådet.

Elisabeth har bakgrunn som journalist for bl.a. TV2 og Bergens Tidende, men har de siste årene jobbet utelukkende med dokumentarfilm.

Vel møtt!

Med vennlig hilsen Vestnorsk filmsenter