Arrangementet er avlyst! 

KURS: MUSIKKVIDEO – FRA IDÉ TIL FILM 
Dette kurset gir en grunnleggende innføring i produksjon av musikkvideo, fra idé til film. Kursholder setter musikkvideoen i et historisk perspektiv, viser eksempler og trender, samt gir en introduksjon til de viktigste prosessene ved en musikkvideoproduksjon. Herunder arbeidet fra idé, budsjettering og produksjonsforberedelser til gjennomføring, etterarbeid og ferdigstilt film.

Tid og sted: 
Fredag 3.10 kl. 12:00 – 18:00, Rica Sunnfjord Hotell, Førde

Målgruppe: 
Filmarbeidere i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Påmelding: 
https://brak.wufoo.com/forms/delegatpamelding-blest-2014-filmskapere/ 

Om kursholder: 
Tommy Næss begynte å jobbe som reklamefotograf i New York på 90-tallet, blant annet med kunder som Disney, Bloomingdales og Avon. Siden 2000 har han vært bosatt i Bergen og arbeidet med kunder i Bergen og Oslo. Da han fotograferte albumcoveret for Audery Horne i 2006 ble han forespurt om å lage video for dem. Etter denne videoen har han produsert og regissert videoer for blant annet Gorgoroth, Sahg, Oktavia, Hungry John, Kaizers Orchestra m.fl.

"Alle produksjonene vi har gjort for band har de siste årene vært lavbudsjett, da plateselskapene stort sett har sluttet å finansiere dem. -Da krever produksjonene at vi kommer opp med kreative løsninger og alternative metoder." –Tommy Næss. 
http://www.tommynaess.com 

PITCHEKONKKURANSE – BESTE MUSIKKVIDEOIDÉ! 
I samarbeid med Brak og Falkeblikk utlyser Vestnorsk filmsenter en pitchekonkurranse for beste musikkvideoidé under Blest!

Vinneren mottar en "produksjonspakke" bestående av profesjonelt utstyr og fagperson (mentor/fotograf) til en 2-dagers produksjon av sin musikkvideoidé. 

Alle band som har meldt seg på Blest har fått muligheten å gjøre en av låtene sine tilgjengelig for at filmskapere kan pitche en musikkvideoidé til den. Melder du deg på pitchekonkurransen vil du få tilgang til låtene og deretter bli satt i kontakt med bandet som står bak låten du ønsker å lage video til.

Alle ideene pitches for åpen sal lørdag under Blest og en jury kårer vinneren på stedet!
(Vi tar forbehold om at det vil gjøres en forhåndsutvelgelse dersom antall påmeldte overstiger 20).

Det skal utarbeides en skriftlig presentasjon av ideen, til bruk i juryens forberedelser. Mer praktisk informasjon om dette, tilgang på låter, konkurranseregler, frister og spesifikasjon av premien mottar du etter at påmeldingen er stengt 25. august.

Tid og sted: 
Lørdag 4.10 kl. 12:00, Rica Sunnfjord Hotell, Førde

Målgruppe: 
Filmarbeidere i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

NB: Vi anbefaler på det sterkeste at alle som melder seg på pitchekonkurransen også deltar på kurs i musikkvideoproduksjon fredag 3. oktober (se informasjon om kurs øverst.)

Jury: 
En fagjury bestående av tre representanter fra film- og musikkfeltet på Vestlandet vil kåre vinneren av pitchekonkurransen. 
Representant fra Vestnorsk filmsenter 
Kristian Stockhaus (artist/styremedlem i Brak) 
Tommy Næss (filmskaper)

Påmelding: 
https://brak.wufoo.com/forms/delegatpamelding-blest-2014-filmskapere/ 

Premien: 
Profesjonelt utstyr (kamerapakke, lyd og lys), og fagperson (mentor/fotograf) i to dager. Premien er levert av Vestnorsk filmsenter i samarbeid med Falkeblikk AS.

Om Falkeblikk 
Falkeblikk er et produksjonsselskap i Sogndal som ved hjelp av fjernstyrte helikoptre produserer høykvalitets video- og foto fra luften. De leverer film fra Vestlandet til nasjonale og internasjonale kunder og arbeider innenfor både tv, film og reklame. 
Les mer om Falkeblikk her: http://www.falkeblikk.no 

Om Blest 
Blest er møteplassen for musikkmiljøet i Sogn og Fjordane og Hordaland, og er regionen sitt eige mini-by:larm der bransjen møtes, utveksler erfaringer, får kurstilbud og muligheten til å oppdage morgendagens stjerneskudd fra regionen. Førde og Sunnfjord Hotell er arena for heile Blest-arrangementet, både kurs, workshops og konserter, i helgen 3-5. oktober 2014. Blest arrangeres av Brak som er interesseorganisasjonen for det rytmiske musikkmiljøet i Hordaland og Sogn og Fjordane. 
Les mer om Blest her: http://blest.brak.no 

Vestnorsk filmsenter har i år valgt å legge flere filmfaglige arrangementer til BLEST, i samarbeid med BRAK. Arrangementene er ledd i det arbeidet senteret gjør innen kompetanseheving for filmbransjen i regionen. Ved å legge disse til Blest og med en vinkling mot musikk ønsker man å stimulere til nettverksbygging mellom musikk- og filmbransjen, til inspirasjon og på grunn av de konkrete samarbeidsprosjekter som kan oppstå i møtet mellom disse.

Vel møtt!

Med vennlig hilsen Vestnorsk filmsenter 

 

Last ned pdf