SISTE SOMMER PÅ HEKKINGEN
Regi: Skule Eriksen. Norge 2007. Produksjonsselskap: Ibis Film AS. 29 min.

I 40 år har Kjell Fjørtoft hatt øya Hekkingen i Troms som sin skrivestue. Her har han lagt grunnlaget for hele sin store produksjon av dokumentarfilmer og dokumentarbøker. Hekkingen er et fredet egg-og dunvære med Norskehavet som nærmeste nabo. Lyset skifter uavbrutt over det rike fuglelivet, og de gamle bygningene står slik de har gjort i 200 år. Filmen er et portrett av Kjell Fjørtoft den siste sommeren han tilbrakte på denne værharde og vakre øya.

MANN KVINNE KAFFE - UTDRAG
Regi, manus og klipp: Carl E. Johannessen. Norge 2007. Foto: Erlend Haarr Eriksson og Carl E. Johannessen. Musikk: Johan Modahl Leiva, Einsturzende Neubauten, Suzanna and the Magical Orchestra m.fl. Produsent: Elin Sander. Produksjonsselskap: Filmkollektivet. Format: DVCam. 18 min.

En mann har forlatt sin kone og sine to barn, og krasjet et fly inn i en skyskraper i Milan. En kvinne står i Rimini og drømmer om barn, men har mistet troen på kjærligheten. En mor til to er forlatt i Napoli og lurer på om kvinnefrigjøringen har ødelagt forholdet mellom mann og kvinne. På en reise gjennom et italiensk landskap merket av desillusjonisme og knuste drømmer, følger en nordmann sporene fra sin barndom i søken etter kjærlighet og lykke. Mann kvinne kaffe er en poetisk roadmovie om håp, bejær og et liv som ikke går i den retningen vi ønsker - men også om kunsten å virkelig nyte en kopp nykvernet kaffe.

Om regissøren: Carl E. Johannessen (født 1963) jobber som regissør, klipper og manusforfatter i Filmkollektivet in Bergen. Han er utdannet klipper fra Den norske filmskolen på Lillehammer, og har tidligere regissert kortfilmer som Closer to Hong Kong (1998) and Villaksen (2003). Mann kvinne kaffe er hans langfilmdebut.

TO FILMER AV REIDAR LILLESTØL:
MEANWHILE

Regi: Reidar Lillestøl. Produsent: Frode Haugland. Produksjons- og visningsformat: MiniDV. 9 min.

Vi møter menneskets beste venn ( hunden? Nå nei...) i fem ulike situasjoner på fem ulike destinasjoner rundt om i verden. Inspirert av Wim Wenders spillefilm Night on Earth. Uten sammenligning for øvrig...

TRANSYLVANIA
Regi: Reidar Lillestøl. Produsent: Frode Haugland. Produksjons- og visningsformat: MiniDV. 3,5 min.

Promoteringsvideo for den fremadstormede industrimusikeren Eric Tronica. Transylvania handler om fremmedgjøring, liv og død, liv i det døde, død i det levende. Videoen er skutt i billedskjønne omgivelser på Bergen Togstasjon.

SPANDEXMANN
Regi og manus: Bobbie Peers. Norge 2007. Foto: Jakob Ingimundarson. Lyd: Thomas Angell Endresen. Medv.: Ronny Ellingsen, Hjørdis Kaland og Arild Vestre. Produsent: Maria Ekerhovd. Produksjonsselskap: Alligator Film AS. Visningsformat: 35mm. 14 min.

I en alder av 35 arbeider Ben fremdeles som avisbud. Under forberedelsene til en gjenforeningsfest dukker han ned i fortiden, og finner noe som vil endre fremtiden.

Om regissøren: Bobbie Peers (født 13. juli 1974) ble uteksaminert fra London International Film School i 1999. Hans første kortfilm Sniffer mottok Gullpalmen for beste kortfilm i Cannes 2006.