Prosjekter innstilt til kort- og dokumentarfilm:

1. Produksjonsstøtte dokumentarfilm
"Min duett med Dolly"
Produsent: Vik og Våg ved Olga Gøril Vik & Elin Våg
Regi: Olga Gøril Vik

Olga Gøril Vik og Elin Våg har reist med Bergensartisten Heidi Marie Vestrheim til Nashville, USA. Utgitt som journalist klarer artisten å komme seg inn på pressevisning i Dollywood, og tilslutt får hun endelig møte sitt store idol Dolly Parton. Like før avreise blir det annonsert at Dolly Parton kommer til Norge 9. mars 2007, da får Heidi en ny drøm. Hva hvis hun får være oppvarming for Dolly på Bergens-konserten og enda bedre kanskje til og med synge duett med sitt store idol?

Prosjektet appellerer til unge mennesker som er opptatt av musikk og idoler. Heidi Marie er original og frigjort med sine helt egne idoler som skaper et motstykke til popkultur og masseproduksjon. Hennes entusiasme smitter direkte av på skjermen. Det er en forutsetning for produksjonsstøtten at det blir en duett med Dolly i Bergen.

Tilskudd: 30 000,-
Totalbudsjett: 382 770,-

2. Produksjonsstøtte kortfilm
"Vitenskapelig Poesi"
Produsent: Piraya Film ved Bjarte Mørner Tveit
Regi: Kurt Johannessen
Co-regissør: Bjarte Mørner Tveit
Foto: Anne Dorthe Kalve

Kurt Johannessen er en lokal anerkjent kunstner som har arbeidet i snart 20 år med performance, poesi, billedkunst og installavitenskapeligpoesi.jpgsjoner. Hans fantasi synes utømmelig når det gjelder å produsere nye og slående situasjoner og bilder, likevel beholder han kontinuiteten og sammenhengen i det han skaper.

Kurt Johannessen og Bjarte Mørner Tveit skal ha regi på 6 nye eksperimentelle kortfilmer som kan beskrives noe midt mellom kort fiksjonsfilm, kreativ dokumentarfilm, performance og billedkunst. Filmene kretser rundt tema "liv" og har titlene "Uten Pust", "Andre Samtale", "Auge", "Lys fra Munn", "Samtale ved Vann og "Ferd".

vitenskapeligpoesi_kurt.jpgFilmene skal også vises og brukes på Kurt Johannessen sin separatutstilling på Bergen Kunstmuseum fra mai til september og på Kunstnernes Hus fra oktober til desember 2007. I tillegg skal filmene vises i ulike fora som forfilm på kino, festivaler og fjernsyn. I 2005 produserte samme teamet to kortfilmer som har blitt vist på ulike festivaler og fjernsynskanalen Skandinavia har blant annet kjøpt de nordiske rettighetene.

Tilskudd: 80 000,-
Totalbudsjett: 431 664,-

3. Produksjonsstøtte dokumentarfilm
"Gunnar Goes God"
Produsent: Filmkollektivet as ved Elin Sander
Regi og manus: Gunnar Hall Jensen
Foto: Zulfikar Fahmy
Klipp: Erlend Haarr Eriksson

Gunnar Hall Jensen har tidligere vist seg som en regissør med en svært personlig stemme i tillegg til høy faglig kompetanse. Kinodokumentaren "Gunnar goes comfortable" fikk mye oppmerksomhet og nå følges denne opp med en ny kinodokumentar, "Gunnar goes God", som også tar utgangspunkt i den personlige opplevelsen. Hensikten er å kunne si noe universelt om fenomener som opptar svært mange mennesker. Den religiøse opplevelsen og behovet for noe større enn en selv er filmens hovedtema og dette utforskes fra et koptisk kloster i ørkenen utenfor Kairo.

NRK har allerede kjøpt visningsrett til filmen.

Tilskudd: 350 000,-
Totalbudsjett: 3 142 000

I tillegg er det bevilget følgende:

Etterarbeidsstøtte
" Roadmovie"
Zarepta Film AS ved S. Aksnes og N.P. Hærem

Road Movie er en av de fire norske kortfilmene som er tatt ut til kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand. Tilskuddet går til engelsktekstede kopier.

Tilskudd: kr. 5.000,-