Kortfilmen har ikke en like tydelig bransje som dokumentarfilmen eller spillefilmen, men fortellerstemmene som utvikles og foredles innenfor dette formatet er viktige for hele bransjen. Vi ønsker å samle kortfilmskapere til faglig fordypning og inspirerende samvær hvor man blir kjent med hverandre og hverandres arbeid.

Målgruppen er regissører, manusforfattere og produsenter som jobber aktivt med kortfilm.

Konventet vil gå over to dager med sosialt samvær og middag på kvelden tirsdag 21. april. Aktuelle tema vil bli:
Kortfilmen som format og kortfilmens rolle. Om dramaturgi og egenart.
Den samfunnsengasjerte kortfilmen – flere eksempler på at samfunnsengasjert kortfilm har utmerket seg den siste tiden.
Distribusjon – hvordan komme ut med kortfilmen. Nye måter å distribuere kortfilm, etablerte kanaler, hvilken vei er riktig for din film?
Kortfilmprodusenten. Kortfilmen er avhengig av produsenter som vil satse på formatet. Vi ser på rammebetingelsene og hvilke utfordringer og muligheter disse innebærer.

Vestnorsk filmsenter vil gi reisestøtte til inntil 5 deltagere fra vår region, der vi dekker kostnader til reise og opphold. Send søknad via Filmsøk.no – reisestøtte innen 16. februar.
For å kvalifisere for støtte er det en forutsetning at dere har laget kortfilm tidligere og mottatt støtte fra Vestnorsk filmsenter og/eller NFI. At man har prosjekter under utvikling eller i produksjon vil også vektlegges.

Lurer du på noe så send en mail til Stine – Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kortfilmkonventet er et samarbeid mellom de regionale filmsentrene og NFI. Lokale arrangører i Trondheim er Midtnorsk Filmsenter og Minimalen kortfilmfestival

Om konventet i Trondheim 21. - 22. april