Tildelinger mai 2007

1. Produksjonsstøtte kortfilmhjertevisk.jpg
Hjerteviskelær
Shahfilm ved Shahrokh Kavousi

Totalbudsjett: 154.852,-
Tildelt: kr. 20.000,-

Femåringen Aura blir hentet som planlagt i barnehagen av en taxisjåfør. Aurora er en åpen jente og deler sine opplevelser og viser hva hun har i sekken sin.


2. Produksjonsstøtte kortfilm
Premieren
Synopsis Film ved Eirik Heldal

Totalbudsjett: 358.339,-
Tildelt: kr. 40.000,-

Manusforfatter Cecilie Delange vant i år på filmfestivalen Skeive filmers pris for beste manus for Premieren, premiert med kr. 50.000,- og visning som åpningsfilm ved festivalen i juni 2007. Historien handler om en eldre kvinne som for første gang får muligheten til å velge kjærligheten.

 

3. Utviklingsstøtte dokumentarfilmen
Diyarbekir mitt hjem
Sydvest Film ved Geir Netland

Totalbudsjett: 112.079,-
Tildelt: kr. 50.000,-

Ciwan Haco har levd et fredelig og anonymt liv i Stavanger og Gävle i Sverige, der han nå bor sammen med sin islandske kone og barn. De færreste vet at han er en svært berømt musiker og folkehelt i hjemlandet Kurdistan. Han har vært et symbol for et undertrykt folkeslag gjennom flere tiår.

 

4. Produksjonsstøtte kortfilm
The Fable of the Leaf
Ahmen Productions ved Arild Mehn-Andersen

Totalbudsjett: 528.500,-
Tildelt: kr. 30.000,-

Et løvblad på ett gammelt tre svaier værbitt gjennom årets sesonger og funderer over livets evige kretsløp og den uunngåelige døden.

 

5. Produksjonsstøtte dokumentarfilm
Nigerfloden med livet som innsats
Ahmen Productions ved Arild Mehn-Andersen

Totalbudsjett: 1.017.052,-
Tildelt: kr. 120.000,-

National Geographic har utgitt boken The cruelest journey om ferden - og oppsummerer sin versjon av reisen nedover Nigerfloden i Vest Afrika. Nå har den norske eventyrer Helge Hjelland tatt utfordringen og gjennomført sin versjon med gummibåt.

 

6. Produksjonsstøtte dokumentar
Draumen om Fusa
Piraya Film AS ved Stian Indrevoll

Totalbudsjett: 678.899,-
Tildelt: kr. 35.000,-

Hva skjer når en lokal ung mann innsetter seg selv til konge over hjembygda og går så seriøst inn i prosjektet at han bruker alle sine oppsparte midler til innkjøp av kongelige remedier? Sånn blir det bråk av i et lite bygdesamfunn i dette tilfellet Fusa.


7. Utviklingsstøtte dokumentarfilmen
Dødsmarkene i Karelen
VPB Media AS ved Vidar Trellevik

Totalbudsjett: 203.376,-
Tildelt: kr. 80.000,-

25. juni 1944 skjedde det største enkeltstående norske krigstapet på land under hele 2.verdenskrig. Mer enn 140 norske soldater i tysk tjeneste ble drept. Åstedet lå i den utilgjengelige bjørkeskogen 12-13 mil øst for den finske byen Kuusamo, mellom Bottenviken og Kvitsjøen, på sørsiden av Kolahalvøya. Levningene av hundre norske frontkjempere ligger fremdeles på slagmarken i Karelen. Pårørende ønsker disse identifisert og brakt hjem. Håpet er i finne DNA spor i beinrestene, etter 63 år.


Audition
8. Produksjonsstøtte kortfilm
5 Grøss (pakke med 5 kortfilmer)
Alligator Reklamefilm as ved Maria Ekerhovd
Gavemidler fra Sparebanken Vest

Totalbudsjett: kr. 4 532 432
Tildelt: kr. 100.000,-

Fem korte grøss fra vest. Med en region fylt av tungt regn, kristen pietisme og lidenskap i mange variasjoner ligger grøsset nær opptil vestlandskulturen, og Allogator film har samlet et knippe fremadstormende regissører fra regionen til dette prosjektet. Regi ved Therese Jacobsen, Marius Soma, Bobbie Peers, Pål Jackman og Susanne Falkum Løvik.

 

Tildelinger juni 2007

9. Utviklingsstøtte dokumentarfim
Den andre mannen
Flimmer Film ved Christer Fasmer

Tildelt: kr. 100.000,-
Totalbudsjett: 365.676,-

I 2008 er det 100 år siden dikteren Olav H. Hauge ble født og regissør Vigdis Nielsen har dykket dypt inn i livet til mennesket og dikteren. Olav H. Hauge er oversatt til nær 30 språk og regnes som en av de viktigste norske lyrikerne. Denne filmen vil ikke bare gjøre oss kjent med Olav H. Hauge som litterær skikkelse, men fremheve mennesket og livet han levde på godt og ondt.


10. Produksjonsstøtte dokumentarfilm
Fengselet i Peru
Screenstories ved Elisabeth Sjaastad

Tildelt: kr. 205.000,-
Totalbudsjett: 415.000,-

Filmen forteller om en i utgangspunktet ressurssterk person, Tove, som tidlig er kommet på kant med tilværelsen og inn i dopens verden, hennes opp- og nedturer etter de valg hun tar i livet sitt, og hvilke konsekvenser disse valgene får for henne og hennes nærmeste. En film om menneskets modningsprosess og selverkjennelse, men også om at veien fremover har mange tilbakeskritt. Regi er ved Anne Gullbjørg Digranes.