Velkommen til USF Verftet den 25. september fra klokken 17.30 for spennende foredrag og potensielle samarbeidspartnere. Du må melde deg på for kvelden HER.

Møteplassen er et samarbeid mellom Vestnorsk filmsenter, Brak og BIFF - Bergen internasjonale filmfestival.

 

EN SAMTALE MED FILMSKAPER PÅL ØIE
Pål Øie er utdannet musiker og dokumentarfilmskaper og har lang erfaring både som regissør, produsent og manusforfatter. På 80-tallet turnerte Øie som trommeslager sammen med blant andre Dollie de Luxe, Ole I'dole og Bugge Wesseltoft.

Siden 90-tallet har Pål Øie laget flere prisvinnende kortfilmer som er vist på internasjonale filmfestivaler. To av dem Amandanominert. I 2003 spillefilmdebuterte han med kinosuksessen "Villmark" som ble nominert til Amanda for årets beste kinofilm og senere kåret til tidenes skumleste norske film av Dagbladets lesere. "Skjult" kom i 2009 og ble nominert til Amanda for beste mannlige skuespiller og lyddesign, og vant Amanda for beste produksjonsdesign.

Denne høsten er Øie klar med "Villmark 2" på kino. I samtale med moderator Andreas Milde deler regissøren sine tanker om musikkens rolle i han filmunivers. Hvor tidlig i prosessen får musikken en sentral rolle? Hvordan samarbeider han med komponisten? Hvilken betydning har det at han er musiker selv? Se traileren til Villmark 2 her

 

HVORFOR ER MUSIKKVIDEOEN FORTSATT SÅ VIKTIG?
Made Management er et av landets ledende management innenfor musikk, og representerer blant andre John Olav Nilsen & Gjengen, Casiokids, Sondre Lerche, Razika, Honningbarna, Aurora, Silja Sol, Thea Hjelmeland, Drippin, Hvitmalt Gjerde, Vilde Tuv, The Well, Death Crush, Atella, O. Martin, WDSTK, Blood Command, Lemaitre og Megaphonic Thrift.

Espen Drivenes forteller om Made sin bruk av musikkvideoer og hvorfor dette mediet fortsatt er viktig i musikken i dag.

Hvilke budsjettrammer og finansieringsmuligheter har musikkvideoene, og hvordan samarbeider managementet med den profesjonelle filmbransjen?

 

GUNNBJØRGS METODE
Gunnbjörg Gunnarsdottir er en halvt islandsk/halvt norsk filmskaper som lager kortfilm, musikkvideo og promofilm i både inn og utland. Hun driver det Bergens-baserte filmselskapet GunFilm, som et resultat av å ha studert markedsføring og bedriftsledelse, kombinert med en lidenskap for det audiovisuelle kuntsuttrykket, etterfulgt av et flerårig engasjement i et retorikkbyrå der hun har visualisert idéer og konsepter for små og store kunder.

La deg inspirere av Gunnbjörgs tilnærming til arbeidet med lyd, bilde og musikk når hun forteller om sine metoder. Hva ser hun etter når hun finner musikk til sine filmer? Hvordan samarbeider hun med musikere og hvordan når hun sine kreative mål når budsjettene er lave?

 

KURT COBAIN: MONTAGE OF HECK
Etter møteplassen blir det tid til mingling før BIFF presenterer filmen kl 21:00 i Røkeriet.  Les mer om filmen på festivalens nettsider:

Arrangementet er støttet av Bergen Kommune.