Vestnorsk filmsenter inviterer til

KURS FOR PRODUSENTER OG PRODUKSJONSLEDERE INNEN KORT- OG

DOKUMENTARFILM

MÅLGRUPPEN FOR DETTE KURSET ER FØRST OG FREMST PROFESJONELLE FILMARBEIDERE I STARTFASEN

Torsdag 29. og fredag 30. september på USF Verftet

Dette er et kurs for produsenter og produksjonsledere innenfor kort- og dokumentarfilm. Gjennom 2 dager skal kurset gi en god forståelse av prosessen rundt det å drifte et filmprosjekt, fra finansiering og produksjonsforberedelse til ferdigstilt film. Herunder søknads- og finansieringsprosessen, ansvars- og rollefordeling mellom produsent og produksjonsleder, kontraktsarbeid og rettighetsklarering, samt noe om lansering og distribusjon.

Målgruppe: Filmarbeidere som enten jobber som produsenter/produksjonsledere/koordinatorer/assistenter.

Søknad om deltakelse: Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. med kortfattet CV og en begrunnelse for hvorfor du ønsker å delta innen: torsdag 15. september.
Alle vil få svar innen en uke. Påmeldingen ansees som bindende etter at plass er tildelt og vi forutsetter at man kan delta begge kursdagene.

Krav til deg: Deltakere må ha noe erfaring fra filmproduksjon, det anbefales at man deltar med et relevant prosjekt som kan brukes som grunnlag for arbeidet på̊ kursdagene. Deltakerne vil få utdelt materiell med relevant innhold til senere bruk.

Antall kursplasser: 10
Personer som ikke har deltatt på dette kurset tidligere vil bli prioritert.

Tid og sted:

Torsdag 29.09 kl. 09:00 -17:00
Fredag 30.09 kl. 09:30 -16:00
NB: 09:30 – 11:30 deltar kursgruppen på miniseminar om opphavsrett, arbeidsrett og kontraktsrett i filmproduksjon med Tom G. Eilertsen i Cinemateket. Se mer informasjon her:

Begge dager – Vestnorsk filmsenter, USF Verftet, møterom 4. etasje

Egenandel: Kr. 600,- (inkl. enkel lunsj og kaffe begge dager)

Om kurset:

Torsdag

Den første dagen tar sikte på å gi deltakerne grunnleggende kunnskap i søknadsprosessen:

 • De mest sentrale tilskuddsordninger og deres krav til søknader.

 • Utarbeidelse av utviklings- og produksjonssøknader med kalkyle,

  finansierings- og likviditetsplan, dokumentasjon av egenkapital, avtaler, fremdrifts- og produksjonsplaner, samt prosjektpresentasjon.

  Fredag

 • Økonomistyring og kontroll

 • Produsentens rolle og ansvar gjennom prosjektperioden

 • Delegering, konflikthåndtering og ledelse

 • Lansering og distribusjon (festival, tv, kino)

 • Kontraktsarbeid

 • Rettighetsklarering

 • Overenskomster

  Det vil være åpent for spørsmål fra og dialog med deltakerne gjennom hele kurset.

  Om kursholder:
  Elisabeth Kleppe er daglig leder og produsent i filmselskapet Aldeles i Bergen, som hun driver sammen med Turid Rogne. Hun har produsert og regissert en rekke dokumentarer for NRK og TV2, blant andre "Predikanten", ”Søsken til evig tid – Amerikareisa” og "Utgått på dato". Våren 2015 produserte hun Ane Hjort Guttus hovedverk til Festspillutstillingen ved Bergen Kunsthall, kortfilmen ”Tiden går”.

  For tiden produserer hun dokumentaren ”Democracy Road” for SVT, NRK og YLE, ”Til månen med bestefar” for TV2, naturfilmen ”Unaturlige Oslo” for NRK og ”The Lost Dreams of Naoki Hayakawa” til Gwangju Biennale i Sør-Korea i september, i tillegg flere andre filmer og serier i utvikling.

  Elisabeth har bakgrunn som journalist for bl.a. TV2 og Bergens Tidende, men har
  de siste årene hovedsakelig jobbet som produsent og regissør i eget selskap, i tillegg til å gjøre produsentoppdrag for uavhengige filmskapere.

  Info om kurset på våre nettsider:

  Vel møtt!
  Med vennlig hilsen Vestnorsk filmsenter