For filmskaperne er disse arrangementene en mulighet til å få vist sine verk for kollegaer og publikum - og til å få kommentarer, tilbakemelding, ris og ros. Arrangementet er gratis.

BO JO CIE KOCHOM (FORDI JEG ELSKER DEG)
Regi: Gine Therese Grønner.
Produsent: Gine Therese Grønner. Foto: Anne Dorthe Kalve. Klipp: Erlend Haarr Eriksson, Gine Therese Grønner Format: 16 MM. 12 min.
Medv.: Alf Nordvang, Annerut Joner, Kim Bodnia, Synne Flikke, Kristoffer Joner, m.fl. Format: 16 MM. 12 min.

I møte med barnebarnet denne julaften, konfronteres Andrej med sviket av familien. Han utfordres av hennes barnlige tilnærming til et sårt og vanskelig tema. En film om svik, savn, anger og kjærlighet.

Vinner av beste kortfilm prisen på BIFF 2007

MUSIKKVIDEO MED GEST
Produksjon: Synopsis Film Regi: Kristian Berg
Foto: Anne Dorthe Kalve Klipp: Sergio Raminez Produsent: Eirik Heldal Opptaksformat: super 16 mm Visningsformat: digibeta

Videoen "Historie" med artist Gunnar "Gest" Greve ble spilt inn i april 07. Den har blitt vist på Svisj, Ztv, Mtv og The Voice, her som en av de aller mest spilte norske videoer i år.

PLAKATKONGEN
Foto/regi/klipp: Anders Jørgensen
Selskap: Feber Film
Opptaks og visningsformat: DV Lengde: 5 min

Filmen er en forlenget scene fra den nye dokumentarfilmen "1/2 Engel 1/2 Demon", som omhandler enkeltmannsforetaket Ole Mads Vevle. I hans organisasjon finner vi Robert Emil Leistad, en trofast følgesvenn og assistent i foretaket. Han har i sin karriere hengt opp rundt 10.000 plakater, og går derfor visstnok under det treffende navnet "Plakatkongen" Gjør deg klar for litt hverdagsfilosofi fra en plakatopphengers hverdag....


DRAUMEN
Produksjon:Corax Film
Regi: Ida Kleppe og Marianne Sleire.
Foto: Ida Kleppe og Marianne Sleire. Klipp: Ida Kleppe.
Produsent: Magne Helge Sleire Opptaksformat: DVCpro50, HD, DV
Visningsformat: DVCpro50.
Lengde: 24 min

Eg veit jo at de ikkje er der. Det er ingen der. Kven skulle det vere? Men av og til kan eg liksom føle at det er nokon der. Der ute. Utanfor. Bak spegelen, liksom. Av og til kan eg sjå dykk. Dette er starten på monologen Ingrid-Merethe jobber med. Den skal kanskje hjelpe henne å nå målet - hennar store draum - å kome inn på Statens Teaterhøgskule og bli skodespelar. Men kor store håp og moglegheiter er det for dette i Noreg for Ingrid - Merethe, som er blind og sit i rullestol? 31 år gamle Ingrid-Merethe Berget har eit liv fullt av lidenskap og draumar. Lidenskap som kan få ho til å besøke same teaterstykke 16 gongar på rad. Draumar om ein dag å føle seg akseptert, godtatt og elska - som den personen ho verkeleg er. Vi følger Ingrid-Merethe frå førebuing og øving, til søknad og mogleg opptaksprøve ved Statens Teaterhøgskule. Ingrid-Merethe veit at målet hennar kanskje er urealistisk, men ved å prøve vil ho sette fokus på problemstillinga og det ho og andre i hennar situasjon møter når dei går imot det livsløpet som er satt for dei av samfunnet. Med dette håper ho å kanskje kunne bane vei for andre funksjonshemma som har ein draum som kan virke urealistisk.