Produksjonsstøtte novellefilm
"Forvarsel"
Kong Film as ved Maria Ekerhovd

Total budsjett: 2.218.205,-
Tildelt: 250.000,-

Sommer på en campingplass på Vestlandet. Leha er 9 år og leker gjemsel med mamma i skogen men finner henne ikke. Hun graver frem en død kvinnearm i vannkanten og får et astmaanfall. Når hun våkner er armen vekk. 14 år etterpå lever Leha et anonymt liv preget av traumer og drømmeaktige visjoner. Hun går på en buss og befinner seg plutselig i samme skogen som om det var i går. Hun har fått en ny sjanse til å finne ut av hva som skjedde den sommeren for 14 år siden. Den som leter skal finne. Men den som ser seg tilbake skal også få se alt!

Therese Jacobsen har regien på novellefilmen Forvarsel som mottok 1,5 millioner i tilskudd gjennom Norsk Filmfonds regisatsing Nye veier til korte filmer.


Produksjonsstøtte dokumentarfilm
"Eit flagrande mysterium"
Pilskog Film as ved Are Pilskog

Total budsjett: 458.790,-
Tildelt: 50 000,-

Folk flest tror flaggermusene holder til i mørke grotter. Men det er bare funnet noen få slike tilfeller i Norge. Om sommeren finner noen ly i husvegger og tak, men der hører de ikke hjemme. Hvor flaggermusene virkelig holder til har faktisk vært en gåte fram til dags dato.

Den unge biologen Siv Midtlien (25 år) har bestemt seg for å finne svaret og hun får hjelp av flaggermusforskeren Tore Michaelsen. Svarene er alt annet enn det en skulle tro. Bli med på en reise til sjøs, til lands, til fjells, ja, til og med til vers for å bli kjent med flaggermusenes virkelige verden.

"Eit flagrande mysterium" har fått tildelt sendetid 11. mars på "Ut i naturen" på NRK1.


Produksjonsstøtte dokumentarfilm
"Mot alle odds"
Helge Haukeland ans ved Helge Haukeland

Total budsjett: 565 000,-
Tildelt: 70 000,-


Helge Furnes driver den siste veiløse gården i Bolstafjorden i Vaksdal i Hordaland. Med utsyn over den berømte laksefjorden har han, sammen med konen Kirsti, skapt sitt eget lille paradis. På gården, som ligger under bratte fjellsider som stuper ned i fjorden, har han to lidenskaper. Den ene er å omgjøre utilgjengelig utmark i skråningene over gården om til dyrket mark for de 40 vinterfora sauene. I tillegg har han et stort engasjement for å redde den gjenværende stammen av "vossolaks", som i lang tid har vært en viktig del av livet på Furnes. I gode gamle dager kunne laksen utgjøre en tredjedel av inntekten til gården. Med kilenot og giljer var opp mot hundre storlakser tatt i sesongen. Slik er det ikke lenger. "Vossolaks" stammen er i ferd med å dø ut.

Produksjonselskapet "Helge Haukeland ans" er drevet av brødrene Per Nikolai Haukeland og Helge Haukeland. Medprodusent er Karine Huseby som også har skrevet manus sammen med Per Nikolai. Helge er fotograf og sammen med Per Nikolai deler de på regien.


Prosjektutvikling barneserie med gavemidler fra Sparebanken Vest
"Birger Bilberger"
Nordisk Film as ved Berit Steen

Total budsjett utvikling: 120 000,-
Tildelt: 40 000,-


"Birger Bilberger bor på Bryggen i Bergen. Fra kjøkkenvinduet sitt har han utkikk til de smale tresmugene på baksiden. Og nå skjer det plutselig mystiske ting der; En mørk skikkelse kommer ut, og han løper etter en dame som svever i lufta. Det viser seg at det er burger-Trygve som på si driver med trylleri. Men han får det ikke helt til. Så når han skulle få Birgitte til å sveve, så gikk det litt for langt, og hun kom ikke ned igjen."

Bøkene om Birger Bilberger er skrevet av Christian Bråtebekken og regissør Margaret Bergheim skal i samarbeid med forfatteren utvikle en mini tv-serie i 3 episoder på 20 minutter for barn i alderen 3-8 år.