Zara og dei 1

(Zara og dei: Gorillahjerne til middag)

Noen av de vestlandske filmene har et aktivt reiseliv nå i høst. Nils Johan Lund og Bjørn Sortland/ Piggsvin films "Zara og dei: Gorillahjerne til middag" drar til India og The Golden Elephant i november og Chicofestivalen i California i desember. Filmen vises også på  Fredrikstad Animation Festival. Nina Knag og Zara Waldeck/Bannacas films "Vi kan ikke hjelpe alle" vant pris for beste utenlandske kortfilm på Madrid Art Film Festival i oktober! Og har også fått seg en Californiapremiere ved å delta på La Femme Film Festival.

Ellers har Michael Axelsson og De jentene der v/ Stine Blichfeldt vist "Jernbryllup"(Odd & Maud) på Island på The Nortern Wave Filmfestival, og hentet hjem en pris for beste utenlandske film, Filmselskapet v/ Tommy Næss har visst filmen "Noora"NewFest: The New York´s LGBT Film Festival og fortsetter med to festivaler til i USA, Zarepta Film Productions v/ Siv Aksnes og regissør Jade Hærem Aksnes "Det lyse mørket" har fått enda en pris som beste utenlandske kortfilmCatalina Film Festival og skal i tiden framover bla. delta på festival i USA og Polen.

Blinkfilm v/ Njål Lambrechts og regissør Kjersti Rasmussen sin film "Voyager"deltar i dette øyeblikk som det eneste norske bidraget i programmet European Fantastic Shorts Mèliés competition, på Trieste science+fiction festival og siden sist har Anne Magnussen og Embla film v/ Trude Refsahl  vist "Mannen som kunne 75 språk" i Korea på filmfestivalen BIAF, vært på Baltiske dager og deltar også på Fredrikstad Animation Festival.

Til slutt kan vi nevne at Håvard Holme og Pandora Film v/ Lars Jacob Dyrvik og Ida Kleppes "We are the nation" i tillegg til en innholdsrik Afrikarunde også er vist som Urix-spesial på NRK. Dette programmet er nå ligger tilgjengelig (med tittelen "Kenya" på nett-TV her.