Det lyse morket stillbilde 6 

Fra "Det lyse mørket"

Filmene deltar på festivaler, også i vintermørket! Vi har fått med oss at en rekke filmer har vært på tur etter november startet.

Nils Johan Lund og Bjørn Sortlands «Zara og dei - Gorillahjerne til middag» var i India på The Golden Elephant i november, på CIFF i California i desember, på Fredrikstad Animation Festival og besøker både Tyskland, Slovenia, Frankrike og USA nå i det nye året. For eksempel er den tatt ut til New York International Children's Film Festival i februar/mars: Nord-Amerikas største filmfestival for barn og unge. Festivalen lager også  Zara-merchandise for å promotere festivalen som sådan!

Zara 3

Fra Zara og dei - Gorillahjerne til middag

«Noora» av Tommy Næss deltar på de amerikanske festivalene Yountville International Short Film Festival i februar og Green Bay  Film Festival i mars. På sistnevnte vises også hans forrige film «Svømmetimen». «Noora» er på en skikkelig USA-runde, og deltok også på Coronado Island Filmfestival og San Jose International Short Film Festival på tampen av 2017.

Jade Hærem Aksnes sin «Det lyse mørket» fortsetter å reise rundt i USA og Europa. I november var det Tyskland med Nordiske Filmdager i Lübeck og England med Aesthetica Short Film Festival som sto for tur. Deretter Polen og International Young Audience Film Festival Ale Kino og San Jose International Short Film Festival i desember.

Virvel still 4

Fra "Virvel"

«Voyager» av Kjersti Helen Rasmussen har vært på Night Visions Film Festival Helsinki og «Virvel» av Sveinung Gjessing og Mariama Slåttøy har deltatt på festivaler i hele vinter. November var den i Colorado på FROSTBITE International Indie Fest. Videre har den vært på Stockholm Dansfilmfestival og South London Shorts. Snart skal den til Frankrike, USA og Italia.

Anne Magnussens "Mannen som kunne 75 språk" fortsetter også å reise. Den deltok på Fredrikstad Animation Festival i november og Carrefour du Cinéma d'Animation - Forum des Images i desember. Neste festival blir i Lisboa.

Stian Indrevolls "Mirakelet i Moldova" sin deltakelse under IDFA og de to co-produksjonene som skal til filmfestivalen i Berlin nevner vi selvsagt gjerne igjen! "Mirakelet i Moldova" er også tatt ut til HUMAN i mars.