30. - 31. mai samler vi bransjen i hele regionen og relevante finansiører og institusjoner til vårlig påfyll, nettverksbygging og sosialt samvær, på tvers av sjangre! De to dagene vil by på foredrag, presentasjoner av selskap og prosjekter i bransjen, individuelle møter og veiledning og mye mer. Fagdagene holdes på Bergen kino KP 12 og Scandic Bergen City.  (Påmelding er avsluttet.)

PROGRAMMET finner du her. Deltakerlisten finner du her.

30. mai avrundes med Minuttfilmer og Sommerfilmfest og 31. mai med Blått Lerret 

Hvilke visjoner og strategier ligger bak suksessen? En samtale med produsent Kristina Åberg i Atmo

Kristina

Moderator: Maria Ekerhovd

Kristina Åberg er en av grunnleggerne og administrerende direktør i produksjonsselskapet Atmo. Åberg er produsenten bak filmer som The Nile Hilton Incident, Tommy, Metropia og Regretters, i tillegg til en rekke tv-serier og dokumentarer, inkludert Gitmo av Erik Gandini og Tarik Saleh og The Voice av Johan Söderberg. Hun er også ansvarlig produsent for She Monkeys og Videocracy.

Før hun startet Atmo arbeidet Åberg som produsent for flere SVT produksjoner, samt som utenriksreporter. Hun er utdannet innen journalistikk, statsvitenskap og ledelse. I 2010 ble Kristina Åberg utnevnt til ”Producer of the Year”.

The Nile Hilton Incident av Tarik Saleh hadde internasjonal premiere på Sundance Film Festival i 2017, hvor den vant World Cinema Grand Jury Prize: Dramatic. Videre mottok filmen hele fem Guldbagger i 2018, blant annet Guldbagge for Beste film. Om filmen:

THE NILE HILTON INCIDENT (2017) 106’
Noredin (Fares Fares) er en korrupt politietterforsker i Kairo, som tyr til tabletter og alkohol for å holde hodet over vannet i et rettssystem på kanten av sammenbrudd. Dagens faste rutine er som regel å presse penger av lokale kriminelle, men når en kjent sangerinne blir funnet død på The Nile Hilton Hotel, havner saken på Noredins bord. Det ser ut som et trivielt sjalusidrama, men viser seg snart å være mer komplisert enn antatt, og sporene fører helt inn i den politiske maktelitens innerste sirkler. Noredins syn på rett og galt blir farlig når han blir dratt inn i en mørk labyrint av prostitusjon, mord, maktmisbruk og skjulte politiske motiver.

The Nile Hilton Incident hadde internasjonal premiere på Sundance Film Festival i 2017, hvor den vant World Cinema Grand Jury Prize: Dramatic. Videre mottok filmen hele fem Guldbagger i 2018, blant annet Guldbagge for Beste film.

Regissør: Tarik Saleh
Produsent: Kristina Åberg, Atmo
Med: Fares Fares m.fl.

 

 

Nye tider, nye markeder og nye utfordringer
FreddyNeumann

Kan vi forvente at publikum tar oss alvorlig, hvis vi ikke tar publikum alvorlig? Med et stadig voksende tilbud av utenlandsk innhold på alle medier og plattformer, styrkes behovet for å tenke nytt om vårt forhold til markedet og hensynet til publikum og markedet i filmens DNA.

Freddy Neumann arbeider med utvikling og lansering av danske og internasjonale filmprosjekter. Han er talsmann for en strategisk og holistisk implementering av markeds- og publikumspotensialene i filmens grunnleggende ide. Med utgangspunkt i filmens DNA utvikler og styrker han filmenes kommunikative prosesser før filmens møte med marked og publikum. Freddy arbeider med både fiksjons- og dokumentarprosjekter. Han er gjesteforeleser og konsulent på utviklingsworkshops i Europa og ekspert på IDFA Academy, Eurodoc og fast tutor på Dok.Incubator.

Individuell rådgivning med Freddy Neumann
Konsultasjonene foregår som utviklingssamtaler for produsenter og regissører med henblikk på å tenke nytt og utvikle konkrete lanseringsstrategier.

Målgruppe: Inntil 7 spillefilm- eller dokumentarfilmprosjekter som har mottatt tilskuddsmidler til utvikling og/eller produksjon.

Følgende må foreligge:
• Prosjektbeskrivelse (beskrivelse av filmen, foreløpig posisjonering, en definisjon av kunstnerisk -og publikumsstrategisk mål (visjon) og en foreløpig lanseringsstrategi.
• Distribusjonsplan (festival, kino, tv)
• Visuelt materiale (pilot, trailer, moodboard)

Send mail med ønske om plass og materiale som beskrevet ovenfor til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Frist: onsdag 02. mai

 

Dramaturgi med Ulf Breistrand
I dette seminaret gir dramaturg, manusforfatter og regissør Ulf Breistrand input på dramaturgi. Gjennom eksempler og analyser fokuserer Breistrand på den dramatiske scenen, karakteroppbygging og karakterutvikling.

Ulf Breistrand har lang erfaring som dramaturg, manusforfatter og regissør. Han står bak flere tv-serier, har undervist ved Filmskolen, vært manuskonsulent ved Norsk filminstitutt og veiledet manusforfattere på workshops i inn- og utland.

Bilde UlfBreistrand

Ønsker du veiledning på ditt prosjekt?
Ulf Breistrand gir individuell veiledning på inntil 5 fiksjonsprosjekter, kortfilm og langfilm, under fagdagene. Breistrand leser manus på forhånd og vil gjennom samtale undersøke manuset muligheter og utfordringer sammen med forfatteren med sikte på å legge en strategi for det videre arbeidet (med manuset).

Målgruppe: Manusforfattere/regissører som har gjort minst 1 kortfilm tidligere.
Send mail med ønske om plass og følgende vedlegg: Manus (første utkast manus må foreligge) og cv med filmografi.
Frist: onsdag 02. mai
Send til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Presentasjoner
Hva har de på gang? Hvordan jobber de og hvilke ambisjoner og visjoner har de framover?

Gjennom presentasjoner blir vi bedre kjent med flere filmskapere og produksjonsselskap i regionen, blant annet Handmade Films In Norwegian Woods, Mer Film, Overhuset og Rebel Unit m.fl.

 

Book møter!
Flere av de som er tilstede på fagdagene holder individuelle møter. Her følger informasjon om hvem og hvordan:

Anna Svensson, Redaktør SVT
Book møte via e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bente Roalsvig, Fritt Ord
Book møte via e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
(møter må ta utgangspunkt i konkrete prosjekter)

Lars Løge, Dokumentarfilmkonsulent, Norsk filminstitutt
Book møte via e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ståle Stein Berg, Filmkonsulent spillefilm og dramaserier, Norsk filminstitutt
Book møte via e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Moen Kristiansen, Filmkonsulent kortfilm/ fungerende rådgiver talentprogram, Norsk filminstitutt
Book møte via e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.