bergen 2068800 1920

Nord-Amerika til Bergen 1. - 2. oktober 2018

Kjære filmskapere, 

Vi minner om at deadline for innsending av prosjekter til DOC NORWAY MARKET nærmer seg. Mer enn 125 prosjekter har allerede kommet inn og vi oppfordrer alle dokumentarfilmprodusenter til å benytte denne unike muligheten til å vise seg fram for det nordamerikanske markedet.

Vestnorsk filmsenter og Norsk filminstitutt etablerer nå en årlig markedsplass i Bergen for norske dokumentarfilmprodusenter, rettet mot det nordamerikanske markedet. Markedet legges til Bergen internasjonale filmfestival. Så langt er 13 sentrale amerikanske aktører bekreftet til å møte den norske bransjen og deres prosjekter, ytterligere aktører bekreftes fortløpende og oversikt over disse kommer i august. Markedet skal stimulere til økt salg og distribusjon av norsk kvalitetsdokumentar til Nord-Amerika.

Deadline for innsending: 9 august

Det vil bli gjort en utvelgelse av prosjekter innen 20 august.

Kurateringen gjøres av Vestnorsk Filmsenter og Norsk Filminstitutt. Målet er å ha de aller sterkeste dokumentarprosjektene presentert fra scenen met etterfølgende møter med de som interessert i prosjektene. Vi håper at dette første markedet etablerer en årlig event rettet mot Nord-Amerika.

Har du et prosjekt som passer?

Prosjektene deles inn i to ulike grupperinger.
1. Prosjekter i substansiell utvikling: Dette er prosjekter som har mottatt støtte fra en seriøs aktør, som synligjør at det er et prosjekt med potensial, og at prosjektet er i rute til å realiseres. Prosjekter på idestadiet vil ikke tas med til presentasjon.
2. Work in progress eller nylig ferdigstilte filmer: Kravet er at de har en ferdigstillingsdato.

Formater: Alle dokumentarfilmformater aksepteres. Kort-dokumentar, kinodokumentar, TV dokumentar og dokumentarserier. 

Kriteriene for å kvalifisere er:
1. Nordamerikanske rettigheter være tilgjengelige. Har prosjektet allerede solgt rettighetene i prosjektet til nordamerikansk distribusjon, kan ikke prosjektet selges igjen, og kan derfor ikke presenteres. Det er en fordel å nevne hvilke territorier som er tilgjengelige, evt hvilke territorier som er solgt. 

2. Prosjektet må ha et presumptivt potensial i det nordamerikanske markedet. Dette blir en kvalitativ vurdering av VFS og NFI, med råd fra en nordamerikansk konsulent. Vi tenker bredt rundt vurderingen, og åpner heller for potensialet enn begrenser. Det er likevel ikke alle filmer som passer, og vi kuraterer derfor prosjektene.

Send inn vedlagte skjema, som er maksimal tekst som kan sendes inn. 

Send til Ola Hunnes: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Frist torsdag 9. august

Utvalget at prosjekter gjøres av Norsk filminstitutt og Vestnorsk filmsenter, du vil motta svar innen 20. august.

Alle produsenter er velkomne til å sende inn prosjekter.

De to dagene inneholder salgsrettete presentasjoner fra scene med påfølgende en til en møter med delegatene fra Nord-Amerika. Markedet skal skape gode muligheter for salg og nettverksbygging.

Målet er å styrke båndene mellom den Norske dokumentarbransjen og det nordamerikanske markedet, og oppnå substansielle salg av norsk dokumentar.

Vi vil i august gi nærmere informasjon om program og hvem som kommer, og håper med det vi får se mange gode prosjekter.

Spre gjerne ordet, vi gleder oss og ha en fortsatt god sommer!

Med vennlig hilsen fra arrangørene,
Vestnorsk Filmsenter og Norsk Filminstitutt