eirikevjen 6444

Bobbie Peers sin nye kortfilm «To Plant A Flag» (Produsert av Ape&Bjørn v/ Ruben Thorkildsen og Henrik Hofsted) skal til Toronto International Filmfestival i september. Vi ønsker selvsagt den nye filmen lykke til på reisen!

Sommer er absolutt festivaltid, og her er det vi har fått med oss. Noen festivaler er høyt «rangerte» og andre mindre kjente. Det er gledelig at filmene når et stort publikum.

Voyager pic1Zara 3Det lyse morket stillbilde 1Hentetid stills 2

Kjersti Rasmussen og «Voyager» har vært i Sør-Korea på Bucheon Fantastic Film Festival i juli. Filmen ble deretter vist i Canada på Fantasia. Stas!

Bjørn Sortland og Nils Johan Lunds «Zara og dei: Gorillahjerne til middag» reiser til San Diego International Kids' Film Festival nå 24.-26. august. Juli var den å se på Animation Block Party i Brooklyn, New York.

Jade Hærem Aksnes sin kortfilm, «Det lyse mørket», fortsetter å reise. I månedskiftet hadde den en en ukes Oscar-kvalifiserende visning på Laemmle Royal i Los Angeles. I juni var den på IN THE PALACE International Short Film Festival i Bulgaria. «Kontrolløren» v/ Jade Hærem Aksnes skal til Bristol og Encounters Short Film Festival i september. Den ble også tatt ut til Big Sur International Short Film Festival.

Siv Aksnes og Niels Peter Hærems «Hentetid» har blitt valgt ut til konkurranseprogrammet på Berlin International Cinefest nå i august, og har blant annet blitt valgt ut til konkurranseprogrammet på Rome Elephant Film Awards, Rome Independent Prisma Awards og Move Me Productions Film Festival i Belgia.

Anne Magnussens «Mannen som kunne 75 språk» ble vist på Anibar Animation Festival i Kosovo forrige uke, og i september får Dombås kino æren av å vise den for et kinopublikum i Norge.

Knut Andreas Knutsen, Simeon Frohm, Kieran Kolle og resten av gjengen sin «Garden II» ble vist på Den norske filmfestivalen i Haugesund som en av de utvalgte til programmet Kort fra Rogaland.

75 02Sta i vannet v1Himmelen under havet010WR JM priest and scientist

«Virvel» av Sveinung Gjessing og Mariama Fatou Kalley Slåttøy har hatt et travelt festivalliv i vår og sommer. Fra mai har den rukket å delta på Cefalù Film Festival i Italia, DesArts//DesCinés Dance Short Film Competition i Frankrike, Bogotá Experimental Film Festival / CineAutopsia i Colombia, Barents Ecology Film Festival i Russland, Film Leben Festival i Tyskland, Stockholm Independent Film Festival i Sverige, Kortfilmfestivalen i Grimstad og Realtime International Film Festival i Nigeria.

Det samme kan vi si om «Himmelen under havet». Før juli var knapt i gang har filmen reist til The CaribbeanLens International Film Festival i USA, Athens Short Film Festival i Hellas, Pune Short Film Festival i India, Bucharest ShortCut CineFest i Romania, Largo Film Awards i Sveits, First Contact Film Festival i USA, KIDS FIRST! Film Festival i USA, Figari Film Fest på Sardinia og Green Valley International Film Festival i Moldova.

«Wild Relatives», co-produksjonen til Elisabeth Kleppe i Aldeles as er også godt i gang med festivalvisninger og deltok på Sheffield Doc Fest i juni.

Sist, men ikke minst: Vi gratulerer Mer Film, produsent Maria Ekerhovd og hele gjengen rundt henne med prisdryss under Amanda på Filmfestivalen i Haugesund! Filmen "Hva vil folk si" fikk prisene Beste norske kinofilm, Beste regi, Beste mannlige skuespiller og Beste filmmanus.