Producer Thorvald Nilsen

Siden 2005 har det blitt delt ut et talentstipend under Bergen internasjonale filmfestival. I år gikk det til Thorvald Nilsen som jobber som produsent i Flimmer film. Gratulerer så mye!

Juryens begrunnelse:

"Årets stipendmottaker arbeider hardt og målrettet, han er engasjert, dyktig og faglig oppdatert, hans kollegaer uttaler at de er svært heldige som får jobbe med ham.

Stipendmottakeren er tydelig ambisiøs og har på relativt få år hatt en enorm utvikling, både for seg selv som produsent og for prosjektene han arbeider med.

Etter å ha fylt roller som innspillingsleder, locationscouter og produksjonsleder på en rekke prosjekter, så som ”Oddfjord”, ”PistolShrimps på P3”, ”Saving the Human Race” og ”Fjorden Cowboys”, ble han etter hvert en opplagt produsent på de videre sesongene av ”Fjorden Cowboys”, og begynte samtidig utviklingen av egne prosjekter i produsentrollen.

Det knytter seg nå store forventninger til den første store internasjonale dokumentaren han produserer, et prosjekt som har fått mye oppmerksomhet allerede. Filmen om en kjent bergensartist premierer våren 2019. Samtidig har stipendmottakeren nye prosjekter i gang med både regional og nasjonal støtte. Vi ser fram til å følge hans reise videre som en viktig produsent av norsk dokumentarfilm!"

Det er Mediefondet Zefyr og Vestnorsk filmsenter som gir årets Talentstipend, i forbindelse med Bergen internasjonale filmfestival.