Vestlandstreffet 2017
- Publisert 19. juni 2020
Vestlandstreffet er en veldig viktig møteplass for filmbransjen i regionen. Her samles filmskapere, filmorganisasjoner og finansiører på̊ tvers av sjangre, formater og fylkesgrenser. Vi får presentert ferske film og tv-prosjekter fra hele regionen, og høster inspirasjon fra internasjonale foredragsholdere. Det er en verdifull arena for å utveksle erfaringer, diskutere behov og utfordringer, og legge strategier for videre samarbeid.
Vestlandstreffet har tidligere besøkt Florø (2010), Molde (2011), Ullensvang (2012), Voss (2013), Kristiansund (2015) og Sola (2017)
Program for treffene finner du her: 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2017
Ambisjonene for Vestlandstreffet er høye: Vi skal løfte den vestnorske filmen som historieformidler og agendasetter, som kunstform og som industri.
Arrangører
Vestlandstreffet arrangeres av Vestnorsk filmsenter, Western Norway Film Commission, Filmkraft Rogaland (2017) og Mediefondet Zefyr, med bidrag fra Filmforbundets lokallag.
--------------------------
Vestlandstreffet 2017 - Sola, 27.- 29. april
Ferdig program
Da er det endelige programmet inkludert deltakerliste for Vestlandstreffet 2017 klart! Les, skriv ut - og sees på Sola! Vi gleder oss :)
------------------------
Årets bransjebegivenhet nærmer seg, og programarbeidet og påmeldingen er stoppet. Vi er over hundre påmeldte, og vi gleder oss!
Endelig program legges ut her i nær framtid og sendes også alle deltakerne over påske.
Noen programdrypp:
Dokumentar: Samtale med regissør Lars Petter Gallefoss
Lars Petter Gallefoss har laget store dokumentarserier om norsk innvandringshistorie, norsk bistand, norsk utenrikspolitikk og nå sist om flyktningkrisen med suksessen Flukt. Gjennom samtale og klipp får vi innblikk i regissørens arbeid og metoder.
Gallefoss er utdannet dokumentarregissør og journalist og jobber i Pandora Film i Bergen. Han har blant annet regissert dokumentarseriene Det nye landet - Norsk Innvandringshistorie (2010), Den gode viljen (2013), Lille Norge og Stormaktene (2015) og Flukt (2017).
Flukt (2017) er nominert til hele fire Gullruter for henholdsvis beste dokumentarserie, beste mannlige programleder, beste regi enkamera og beste foto enkamera. I tillegg er seriens programleder Leo Ajkic tildelt Fritt Ords Honnør for serien og Gallefoss mottok nylig årets Gullparaply fra Bergen Journalistlag, sammen med Leo Ajkic, researcher Elin Skaar og fotograf Vegard Dahle Bergheim.
Moderator: Petter Rosenlund.
Jesper Bergom-Larsson, filmkonsulent på Vestnorsk filmsenter
Jesper bjuder in till samtal om kortfilmsformatet. Kortfilmen struktur och väsen, vad skiljer kortfilmen från övriga format? Hur påverkar längden innehållet? Goda och dåliga exempel? Varför ska man göra kortfilm? Vad ska man ha den till? Finns det någon som vill se kortfilm? Vi tar dessa frågeställningar som utgångspunkt till gemensamma diskussioner.
Iikka Vehkalahti kommer og holder et inspirerende foredrag om dokumentarfilmproduksjon. Gjennom sine jobber i Rough Cut Service og sitt eget produksjonsselskap IV Films, har han en unik oversikt over trender og hva som rører seg i dokumentarfilmbransjen. Under IDFA 2016 var Rough Cut Service involvert i hele åtte filmer, blant annet vinnerfilmen ”Nowhere to hide”
Iikka Vehkalahti er et svært kjent navn i bransjen. Han har lang fartstid og var i mange år commissioning editor i YLE. Han har blant annet studert dramaturgi og journalistikk og har jobbet som filmarbeider jobbet som både regissør, produsent og klipper. I dag jobber han som exectutive producer i Rough Cut Service, driver sitt eget produksjonsselskap IV Films, i tillegg til å reise rundt og holde foredrag om dokumentarfilm.
Det vil også være mulig å booke individuelle møter med Vehkalahti.
Anna Svensson finansierar och samproducerar dokumentärfilm på SVT Umeå. På 90-talet var hon med och byggde upp Film i Västerbotten, ett regionalt resurscenter för film i norra Sverige.
Hon har också jobbat som filmskribent och var under många år programsättare på Umeå Internationella Filmfestival. Anna är utbildad fotograf och dokumentärfilmare och har en bakgrund som kock.
Kristian Mosvold er produsent for Øya Interaktiv. Selskapet jobber blant annet med VR-filmen "Amazon in VR" med den anerkjente regissøren Gabo Arora
Filmen lages i co-produksjon med det brasilianske selskapet O2. O2 er mest kjent som produsent for Oscar-nominerte "City of God", og har de siste årene markert seg som en stor produsent av VR-film.
Richard Storken, en animert underdogs reise ut i den store verden.
Kristine Knudsen har besøkt oss på Vestlandstreffet tidligere, men nå er Richard Storken klar for kinopremiere! Kristine kommer til oss for å fortelle mer om dette store prosjektet som nå finner veien ut til publikum.
Elisabeth Rasmussen står bak nyopprettede Wonderline Productions som fokuserer på impact produksjon/markedsføring og produksjon av egne medieprodukter.
Rasmussen har tidligere gjort stor suksess med kampanjer for Ambulance, Sealers / Ishavsblod, Fra balkongen, Oskars Amerika og hennes egen film The Heart of Bruno Wizard. Hun kommer til Vestlandstreffet 2017 for å snakke om hvorfor det er viktig å ha en strategi og plan for markedsføringen og hvordan hun jobber med disse spørsmålene. Hun vil i tillegg ha en-til-en møter med deltakere.
Henrik Martin Dahlsbakken er kanskje Norges mest produktive filmskaper om dagen. To av hans spillefilmer hadde premiere i 2016, og i løpet av to år skal han ha fem premierer.
– Det er dette jeg elsker over alt, det å lage film. Jeg blir helt oppslukt når jeg jobber på filmsettet, sa han i et intervju med VG i forbindelse med Cave (bildet).
På Vestlandstreffet kommer han til oss for å fortelle mer om sin måte å jobbe på.
Mette Bølstad har hatt stor suksess som manusforfatter til tv-serien "Nobel" , som vant manuspris under filmfestivalen i Gøteborg tidligere i år. Nå er hun aktuell med serien "Lykkeland" som starter innspillingen i Stavanger til våren. Hvordan skriver en tv-drama, og hva er godt tv-drama? Kom til Vestlandstreffet og hør Bølstad i samtale med NRKs dramasjef Ivar Køhn.
---------------------------------------------------------------
Husk å melde deg på Vestlandstreffet!
I år skal Vestlandstreffet arrangeres på Clarion Hotel Air på Sola, mellom 27. og 29. april. Vi gleder oss!
For deltageravgiften får du: Et innholdsrikt program, konferansefasiliteter, alle måltider og overnatting. Derfor er egenandelen den samme uavhengig av om du overnatter eller ikke.
Møt bransjekollegaer - bli kjent med historiene – finn mulighetene.
Vestlandstreffet er årets viktigste møteplass for filmbransjen i regionen. Her samles filmskapere, filmorganisasjoner og finansiører på̊ tvers av sjangre, formater og fylkesgrenser. Vi får presentert ferske film og tv-prosjekter fra hele regionen, og høster inspirasjon fra internasjonale foredragsholdere. Det er en viktig arena for å utveksle erfaringer, diskutere behov og utfordringer, og legge strategier for videre samarbeid.
Vestlandstreffet har tidligere besøkt Florø (2010), Molde (2011), Ullensvang (2012), Voss (2013) og Kristiansund (2015).
Program for treffene finner du her: 2010, 2011, 2012, 2013, 2015
Ambisjonene for Vestlandstreffet er høye: Vi skal løfte den vestnorske filmen som historieformidler og agendasetter, som kunstform og som industri.
Arrangører
Vestlandstreffet arrangeres av Vestnorsk filmsenter, Western Norway Film Commission, Filmkraft Rogaland og Mediefondet Zefyr, med bidrag fra Filmforbundets lokallag.