Vinnarar2018

(Fra venstre: Linn Inger Angell, Sverre Mollan, mor til Georg Michaelis, Tom Larsen)

Filmene ble presentert og vinnerne kåret 13. november, i forbindelse med Innovasjonsfestivalen på Åndalsnes. Minuttfilmkonkurransen er et samarbeid mellom Vestnorsk filmsenter, Møre og Romsdal fylkeskommune, Gründerhjelpa hoppid.no og Sparebanken Møre. 

Vinnerne:
Gullbarre 2018 går til Tom Larsen med filmen «Nyvinning»
Sølvbarre 2018 går til Georg Michaelis for filmen «Nyvinning 2018»
Solstråleprisen 2018 går til Sverre Mollan med filmen «Retrovention»

Juryen besto av Eirik Vaage og Carl Jørgen Nesset

Juryens omtale av vinnerfilmene:

Gullbarre
Minuttfilmkonkurransen sin “gullbarre” går til ein film som gjennom eit visuelt enkelt og stilreint formspråk klarer å formidle ei morosam lita historie som treffer filmtema svært godt. Karakterane er stereotypiske og litt karikerte - dette kler filmens formspråk godt.

Filmskaper har brukt sine 60 sekunder på å bygge ei klassisk dramaturgisk utvikling i tre sekvenser. Filmhistoria er balansert og gir preg av god planlegging. Dette er eit godt stykke filmarbeid.

Juryen meiner at filmen, i all sin enkelhet, held høg produksjonsmessig kvalitet i alle ledd.

Sølvbarre
Minuttfilmkonkurransen sin “sølvbarre” går til en film som gjennom bruk av videokunst, et aktivt lydbilde, blandet med en reportasje-stil hentet fra den refleksive dokumentarfilmmodusen, gir publikum en klar og tydelig miljøappell.

Filmens formspråk er sjangerkryssende og formidler en mengde inntrykk og er på en måte en motpol til Tom Larsen sin film. Vi ser i denne filmen en ny filmtradisjon som er utviklet mye i samspel med sosiale medier der behovet for å engasjere målgruppa står i fokus.

Filmskaperen klarer gjennom sitt aktive formspråk, tydelige stemme og fin balanse i klippestilen, å formidle ein klar og tydelig miljøappell.

Solstråleprisen
Filmskapar gir oss eit glimt inn i ei dystopisk framtids der VR har erstatta naturoppleving. Filmen maler eit framtidsscenario som er tankevekkande, både på eit mellommenneskeleg, men óg på eit samfunnsmessig nivå. Filmens sjanger er science fiction grøsser, i alle fall for alle oss som likar natur.

Filmskapar brukar ein rolig og balansert klippestil som passer godt til filmen sin gjennomgåande høge visuell kvalitet.

Premiss for historia blir tidleg etablert og publikum får ei mjuk dramaturgisk utvikling gjennom vakre scener, ispedd eit trist alvor som er til å ta og kjenne på.

Link til filmenehttps://we.tl/t-2VpRupGkyJ