Isme Jody art

(Fallism/ Isme Film)

Vestnorsk filmsenter tildelte i styremøte 21. november 2018 2,3 millioner i støtte til tretten filmprosjekter. To kortfilmer fikk produksjonsstøtte, en animasjonsserie og en animert kortfilm fikk utviklingsstøtte. Fire dokumentarfilmer fikk produksjonsstøtte og tre dokumentarprosjekter utviklingsstøtte. Det ble også gitt utviklingsstøtte til et spillefilmprosjekt og en drama/krimserie. 35 prosjekter ble vurdert i denne runden.

Følgende prosjekter fikk støtte: 

Produksjonsstøtte, kortfilm

«Ungene», 15 min.
DUOFilm as v/ Linda Bolstad
Tildelt: 450 000

Ungene handler om 3 søsken som blir etterlatt i en leilighet over jul av deres mor. Etter flere dager alene er de tom for mat og det er iskaldt i leiligheten fordi strømmen er gått. Jon (12) plages av at han ikke har noen voksne som kan hjelpe med småsøsknene, Lotte (10) og Tommy (6). Når han en dag finner en pistol i skapet, kjenner han på en gryende følelse av destruktivitet og desperasjon.

Manus og regi: Ina Grevstad
Produsent: Linda Bolstad

«Da kvinnen kom til verden», 15 min.
Bjørn Braathen Productions as v/ Anne Kjersti Bjørn
Tildelt: 100 000

Guden Zevs sa: «Jeg vil gi mennene noe de vil elske, men som ødelegger dem». Ungjentene Sofia og Clara har sin egen sjargong i 2018. Dette får Simone de Beauvoir til å reagere, og den mystiske Eva introduserer dem for de greske mytene hun mener er opphavet til vår ubevisste mistro mot kvinner. Hvorfor lever dette mytestoffet videre?

Manus og regi: Anne Kjersti Bjørn
Animasjon; Gustav Kvaal
Utøvende produsent: Anne Kjersti Bjørn
Produsent: Einar Braathen
 

Utviklingsstøtte, animert kortfilm

«Slugger», 12 min.
Røynda Media DA v/ Birthe Sætereid
Tildelt: 30 000

"Slugger" skal bli en rå, interaktiv opplevelse som smelter sammen mørk fantasy og norsk nasjonalromantikk for å utforske menneskelig selvoppholdelsesdrift i møte med det meningsløse. Her fortelles historien om en hensynsløs pionér som er villig til å bruke alle nødvendige midler for å drepe et monster som truer tilværelsen. Men brutaliteten han tyr til får samtidig store konsekvenser.

Manus: Mikael Sætereid
Konseptillustratør: Mads Ringdal
Produsent: Birthe Sætereid

«Supernova», 6 x 10 min.
Raindog Studios AS v/ Håvard Strand
Tildelt: 119 000

Vi følger det animerte dokumentarfilm-teamet Supernova, som ved hjelp av en mystisk meteorstein kan reise i både tid og rom. Den mystiske steinen kan ta de til steder i vår virkelige verden, men og til fiktive menneskeskapte verdener. Supernova vil gi oss portrett og intervju av mennesker og karakterer som aldri før har vært mulig.

Manus og regi: Torbjørn Håskold
Produsent: Håvard Strand

 

Produksjonsstøtte, dokumentar

«Eg er fordi me er», 9 min
Gorida Goran Rokolj 
Tildelt: 75 000

Filmen handler om en mann fra Iran bosatt på Voss som jobber i en lokal dagligvarebutikk og lever et helt vanlig liv, til tross for at han i Iran var kjent idrettsmann med resultater i verdensklasse fra flere internasjonale brytekonkurranser. En dag besøker han tilfeldig den lokale jiu-jitsu klubben. Med et begrenset ordforråd og noen brytegrep, blir han akseptert i løpet av noen minutter.

Manus: Aida Rokolj
Regi: Goran Rokolj
Produsent: Goran Rokolj

«Når vinden snur», 70 min
Aldeles as v/ Elisabeth Kleppe
Tildelt: 350 000

Norge er i ferd med å ta en helomvending på et felt som har skapt splid på tvers av alle samfunnslag. Dokumentarfilmen «Når vinden snur» følger en gruppe mennesker i sentrum av begivenhetene når historien om norsk ruspolitikk skrives om. Samtidig som de slåss for en human behandling av rusbrukere, kjemper våre hovedkarakterer sin egen kamp for et godt og verdig liv.

Manus og regi: Kieran Kolle
Produsent: Elisabeth Kleppe

«Dangfart», 8 min
North Sea Productions as v/ Kaspar Synnevåg
Tildelt: 224 000

Kortdokumentar om den anonyme mannen bak figuren Dangfart Tønnesen. Karakteren har 200.000 følgere på Facebook, og er et av Norges mest myteomspunnede nettfenomener. Vi lager et dokumentarisk portrett med tematiske undertoner av identitetsspørsmål i en digital tidsalder.

Manus: Henrik Hylland Uhlving
Regi: Kaspar Synnevåg
Produsenter: Henrik Hylland Uhlving og Kaspar Synnevåg

«Fallism», 60 min
Isme Film as v/ Aslaug Aarsæther
Tildelt: 450 000

Fallism er en kunstnerisk dokumentarfilm som skildrer en massiv studentbevegelse som oppstod i Sør-Afrika i 2015. Apartheid er over, men regnbuenasjonen er en løgn. Med kvinner, skeive og transkjønnede i ledelsen kjemper bevegelsen for å rive ned det rasistiske samfunnet. Men hva gjør du når du oppdager at bevegelsen du er en del av vender seg mot deg?

Manus og regi: Aslaug Arsæther
Produsenter: Ingvild Aagedal Skage og Wisaal Abrahams

 

Utviklingsstøtte, dokumentar

«Polske kvinner i Norge», 90 min
Elizabeth Kapsa
Tildelt: 30 000

Målet med prosjektet er realiseringen av en helaftens dokumentarfilm som forteller om polske kvinner som bor i utlandet i Norge. Filmen skal rettes til både et polsk og et norsk publikum. Ifølge data fra statistisk sentralbyrå, bor det for tiden rundt 700.000 utlendinger i Norge. Til dette tallet skal legges til at ca. 150.000 av disse er født i Norge.

Manus og regi: Elzbieta Kapsa
Produsent: Elzbieta Kapsa

«Am I Too Loud», 15 min
Aldeles as v/ Elin Sander
Tildelt: 90 000

Am I Too Loud er en lavmælt og poetisk kunstfilm om to utviklingshemmede tvillinger på 52 år. I filmen skildres deres unike relasjon og kommunikasjon med hverandre og omverdenen. Toril lever med en alvorlig nyresvikt, og filmen vil skildre deres liv den siste tiden de har sammen.

Manus og regi: Anne Tveit Knutsen
Produsent: Elin Sander

«The Universe is my Selfie», 90 min
Aldeles as v/ Elin Sander
Tildelt: 90 000

En regissør går seg vill i representasjonens labyrint idet han snur kameraet mot seg selv. Hva er forskjellen mellom livet og de bildene vil lager av det? Det som følger er en hypnotisk dekonstruksjon av den digitale narsissismen og "fake"-kulturen. THE UNIVERSE IS MY SELFIE er et dypdykk i selvbevissthetens natur og teknologi.

Manus og regi: Amir Ajdinovic
Produsent: Elin Sander

 

Utviklingsstøtte spillefilm og serier

«SJAKKMATT», animasjon, 85 min
Den siste skilling as v/ Kristine Knudsen
Tildelt: 100 000

Sjakkbrikkene blir levende og på brettet utspilles en brutal kamp som bonden Janne synes er urettferdig. Hun ønsker seg et samfunn der alle brikker er like mye verd. Sammen med TOR, et tårn som drømmer om å gå på skrå og HEIDI- en optimistisk hest med tvangstanker, reiser de til VM i New York for å forene all verdens brikker. Ved å lære reglene, lærer de også hvordan man skal bryte dem!

Manus: Karsten Fullu
Produsent: Kristine Knudsen

«Forbrytelse og straff» drama/krimserie, 10 x 45 min
Mer Film i Vest as v/ Maria Ekerhovd
Tildelt: 120 000

Forbrytelse og straff, handler om filosofen Johan Corneliusen som sitter i Bergen Landsfengsel, dømt for drap. Serien skal både analysere fengselet og det norske kriminalitetsvesenet som klassesamfunn og ta temperaturen på konflikthåndtering og maskulinitet i Norge i dag.

Manus: Henning Rosenlund
Produsent: Maria Ekerhovd

 

Du finner alle tildelingene fra Vestnorsk filmsenter HER