IMG 0830

(Maria trives godt på det nyoppussede loftskontoret - designet av Vera&Kyte, som også holder til på Verftet)

Mange har fått det med seg, men ikke alle: Bergen huser et produksjonsselskap som nå er midt i Oscar-racet! Mer Film med Maria Ekerhovd og resten av gjengen holder til på USF Verftet. Men det har blitt mye reising på deg dette året, Maria? Fortell.

«Det er alltid mye reising og i 2018 har det kokt rundt HVA VIL FOLK SI med festivaler over hele verden, nå sist LA for å vise filmen for Oscarakademiet og Golden Globe. Det har vært en fantastisk reise med filmen og Iram har vært utrolig god til å snakke om prosjektet sitt de stedene vi har vært. Denne høsten har hele Mer Film vært spredt utover landet og verden - vi har skutt tre spillefilmer og i tillegg ligger flere filmer i utvikling.»

Dere har langvarige samarbeid med et knippe regissører. I tillegg samproduserer dere internasjonalt, både via Sørfond og via andre konstellasjoner. Fortell litt om strategien deres og hvilke valg dere har tatt.

«Vi ser verdien av langsiktig samarbeid og gjør alt vi kan for at regissørene skal oppnå sine mest ambisiøse prosjekter. Strategien vår er å lage gode filmer som er representative og relevante, og som oppleves tilgjengelige og unike. Gjennom coproduksjon har vi fått anledning til å jobbe med blant andre Carlos Reygadas (Where life is born), Cristina Gallego & Ciro Guerra (Birds of passage), Amat Escalante (The Untamed), Wim Wenders og nå sist Jonas Alexander Arnby som spilte inn sin andre spillefilm på Trollstigen. Vi er alltid på søken etter nye talenter både i Bergen, Norge og verden. De siste årene har vi hatt som mål å gjøre enda større prosjekter.»

Til slutt, på vegne av vestlendingene: Når kommer det neste «bergensprosjektet» eller «vestlandsprosjektet»?

«Mer Film er ambisiøse på egne og regionens vegne - og vi skulle såklart ønske at miljøet var større her. Når det er sagt skal vi bidra med det vi kan, og nå ligger det store prosjekter i utvikling. Det ene er vår - og Bergens - største spillefilm noen gang. Det andre er en veldig interessant tvserie om forbrytelse og straff.»

Tusen takk, Maria!