Vestnorsk filmsenter arrangerer
KURS FOR PRODUSENTER OG PRODUKSJONSLEDERE INNEN KORT- OG DOKUMENTARFILM

Målgruppe: Profesjonelle filmarbeidere i startfasen som jobber som produsenter/produksjonsledere/koordinatorer/assistenter.

Tid: Torsdag 31.01 og fredag 01.02. Søknadsfrist: 18.01.

Sted: Vestnorsk filmsenter, Georgernes verft 12, 4. etg.

Kursavgift: Kr. 600,- (inkl. lunsj og kaffe begge dager). Faktureres.

Reise: Deltakere utenfor Bergen kan søke Vestnorsk filmsenter om reisestøtte.

Om kurset: 
Dette er et kurs for produsenter og produksjonsledere innenfor kort- og dokumentarfilm. Gjennom 2 dager skal kurset gi en god forståelse av prosessen rundt det å drifte et filmprosjekt, fra finansiering og produksjonsforberedelse til ferdigstilt film. Herunder søknads- og finansieringsprosessen, ansvars- og rollefordeling mellom produsent og produksjonsleder, kontraktsarbeid og rettighetsklarering, samt noe om lansering og distribusjon.

Torsdag
Den første dagen tar sikte på å gi deltakerne grunnleggende kunnskap i søknadsprosessen:
• De mest sentrale tilskuddsordninger og deres krav til søknader.
• Utarbeidelse av utviklings- og produksjonssøknader med kalkyle, finansierings- og likviditetsplan, dokumentasjon av egenkapital, avtaler, fremdrifts- og produksjonsplaner, samt prosjektpresentasjon.


Fredag
• Økonomistyring og kontroll
• Produsentens rolle og ansvar gjennom prosjektperioden
• Delegering, konflikthåndtering og ledelse
• Lansering og distribusjon (festival, tv, kino)
• Kontraktsarbeid
• Rettighetsklarering
• Overenskomster


Det vil være åpent for spørsmål fra og dialog med deltakerne
gjennom hele kurset.


Søk om kursplass innen 18.01.2019
• Kortfattet CV
• Begrunnelse for hvorfor du ønsker å delta

Send til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Påmeldingen ansees som bindende etter at plass er tildelt og vi forutsetter at man kan delta begge kursdagene.

Krav til deg: Deltakere må ha noe erfaring fra filmproduksjon, det anbefales at man deltar med et aktuelt prosjekt som kan brukes som grunnlag for arbeidet på̊ kursdagene. Deltakerne vil få utdelt materiell med relevant innhold til senere bruk. Egen laptop må medbringes.

Antall kursplasser: 10 (personer som ikke har deltatt på dette kurset tidligere vil bli prioritert).

Om kursholder:
Elin Sander har lang erfaring som filmprodusent i Bergen, i selskapene Alligator film, Agitator og Filmkollektivet. Hun står bak en rekke kort- og dokumentarfilmer som har vært vist på kino, på tv og på prestisjetunge nasjonale og internasjonale filmfestivaler. I 2005 og 2010 var hun festivaldirektør for den nordiske filmfestivalen Nordisk Panorama, og fra 2011 til 2017 var hun ansatt som rådgiver for film, scenekunst og kulturnæring i Bergen kommune. Det siste året har hun jobbet som uavhengig filmprodusent i Bergen, og fra 1. november er hun ansatt i produksjonsselskapet Aldeles as som kreativ produsent for dokumentar, kunstfilm og serier.