Georg Norway Mountains

Søndag 3. februar kl.18.29 vises den animerte dokumentaren Mannen som kunne 75 språk på Nrk2!

Retten til å snakke og få undervisning på sitt eget språk var en fanesak for mannen som kunne 75 språk. Georg Sauerwein, født i 1831 i Hannover, betalte en høy pris for sitt engasjement for minoriteters rett til å bruke sitt morsmål. På 3. februar - tre dager før Samefolkets dag, får du anledning til å se filmen om denne mannen som til og med lærte seg samisk og skrev poesi på Gudbrandsdalsdialekt. Filmen er et norsk-polsk-litauisk samarbeid med regissør og co-manus forfatter Anne Magnussen fra Embla film i spissen.

Filmen har vært vist på kinoer og festivaler i Norge og utlandet og har høstet mange hederlige omtaler. Anne Magnussen har blant annet vært invitert til Korea og bygget opp en utstilling rundt filmen, ved Ilmin Museum of contemporary art i Seoul som viser den spesielle animasjonsteknikken som brukes i filmen.

Produsent og regi i Norge: Trude Refsahl og Anne Magnussen
Manus: Anne Magnussen og Igor Devold
Musikk: Olav Røyrhus Øyehaug
Lyddesign: Thomas Angell Andresen

Filmen er et internasjonalt samarbeide i beste ”Sauerwein-ånd”.  Det er en tre-lands coproduksjon bestående av EMBLA FILM (Norge), FUMI STUDIO (Polen) og FRALITA FILMS (Litauen).

Mer info om filmen her:
www.themanwhoknew75languages.com