Bergen

Kjære filmskapere,

For andre år på rad inviterer Vestnorsk filmsenter og Norsk filminstitutt norske dokumentarfilmskapere til å presentere sine prosjekter for det nordamerikanske markedet. Formålet med Doc Norway Market er først og fremst å legge til rette for konkret salg og distribusjon av norsk dokumentar. Videre ønsker vi å styrke båndene mellom den norske dokumentarbransjen og det nordamerikanske markedet.

Har du et prosjekt som passer?

Prosjektene deles inn i to ulike grupperinger:

1. Prosjekter i substansiell utvikling: Dette er prosjekter som har mottatt støtte fra en seriøs aktør, som synliggjør potensial, samt at prosjektet er i rute til å realiseres. Prosjekter på idéstadiet vil ikke tas med til presentasjon. 

2. Work in progress eller nylig ferdigstilte filmer: Kravet er at de har en ferdigstillingsdato.
Formater: Alle dokumentarfilmformater aksepteres. Kort-dokumentar, kinodokumentar, TV dokumentar og dokumentarserier.


Kriteriene for å kvalifisere er:

1. Nordamerikanske rettigheter MÅ være tilgjengelige. Har prosjektet allerede solgt rettighetene i prosjektet til nordamerikansk distribusjon, kan ikke prosjektet selges igjen, og kan derfor ikke presenteres. Det er en fordel å nevne hvilke territorier som er tilgjengelige, evt hvilke territorier som er solgt.

2. Prosjektet må ha et presumptivt potensial i det nordamerikanske markedet. Dette blir en kvalitativ vurdering av VF og NFI, med råd fra en nordamerikansk konsulent. Vi tenker bredt rundt vurderingen, og åpner heller for potensialet enn begrenser. Det er likevel ikke alle filmer som passer, og vi kuraterer derfor prosjektene.

Slik søker du om plass:
Benytt påmeldingsskjema som du finner her

Frist mandag 27. mai. 

Med påmeldingen bekrefter du at en eventuell tildelt plass for dette prosjektet under Doc Norway Market 2019 vil bli benyttet.

Hvilke prosjekter som skal presenteres på markedet vil være klart 24. juni, dette annonseres på e-post og nett. Dersom ditt prosjekt er blant de utvalgte vil du motta en e-post med praktisk informasjon knyttet til din deltakelse og presentasjon.

Utvelgelsen gjøres av Vestnorsk filmsenter og Norsk Filminstitutt.

De to dagene inneholder pitch av de utvalgte prosjektene og én-til én møter med representanter fra det nordamerikanske markedet. I 2018 ble totalt 32 norske dokumentarprosjekter pitchet og det ble holdt hele 260 møter mellom amerikanske aktører og norske filmskapere.
Bekreftede representanter fra det nordamerikanske markedet offentliggjøres fortløpende fra medio august.
Vi ønsker norske dokumentarprodusenter velkommen til å søke om plass på Doc Norway Market 2019!

Med vennlig hilsen fra arrangørene,
Vestnorsk filmsenter og Norsk filminstitutt