75625435 3260188667386638 7789413174050029568 o

KORTFILMKONVENTET 2020

Når: Onsdag 22. januar kl 09.30 - torsdag 23. januar kl 17.00
Sted: Nova Kinosenter,
Påmelding og informasjon: Her
NY Påmeldingsfrist Signaturpitch: 20. desember (les lenger ned på siden)

Velkommen til den femte utgaven av det nasjonale Kortfilmkonventet den 22. - 23. januar 2020 i Trondheim. Norsk profesjonell kortfilmbransje samles til to dagers inspirerende seminar, diskusjon, film og mingel - denne gang plassert i Nova Kinosenter midt i sentrum. Også i år blir det nasjonal kortfilmpitch - Signaturpitchen. Inntil 7 deltakere velges ut fra de ulike norske regionene og konkurrerer om en prispott på 70.000 kroner, gitt av Vestnorsk filmsenter og de andre regionale filmsentrene i landet.

 

Årets programgruppe: Fagleder for kurs- og kompetanse ved NFI; Rune Tellefsen, kortfilmkonsulent ved NFI; Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, manusforfatter og regissør Lilja Ingolfsdottir, regissør/produsent og festivalprodusent for Minimalen Kortfilmfestival; Line Klungseth Johansen, produksjonsrådgiver og leder for bransjeutvikling ved Midtnorsk Filmsenter; Elin Kristensen.

Programgruppen er i sluttfasen med arbeidet og lover mesterklasser, filmvisninger, internasjonalt møtested med festivaler, og Signaturpitch samt viktig mingel! Nytt for 2020 er korte workshops. Nyheter om programmet vil som tidligere oppdateres løpende på Kortfilmkonventets facebookside

Lokasjon
Kortfilmkonventet er denne gangen flyttet til Nova Kinosenter på en felles arena med Minimalen Kortfilmfestival og deres Nordic Shots Expo-program som foregår parallelt, og som har internasjonale filmskapere, salgsagenter og filmfestivaler på gjestelista. Lunsjer og festmiddag blir arrangert på nærliggende steder, blant annet blir det lunsj på storslåtte Palmehaven på Britannia Hotel første dag.

SIGNATURPITCHEN 2020

For tredje gang arrangeres det en nasjonal kortfilmpitch under Kortfilmkonventet i Trondheim, 22. – 23. januar 2020. Tilsammen vil inntil 7 deltagende prosjekt velges ut fra ulike norske regioner, og konkurrere om en prispott på 70 000 kroner gitt av regionale filmsentre i hele landet.Søknadsfrist: 
20. desember

Hvem kan delta, og krav til deltagelse:

– Hvert regionale filmsenter velger selv et prosjekt som deltar i Signaturpithcen. Søkere til Vestnorsk filmsenter må ha bostedsadresse og være yrkesaktiv i regionen (Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal)

– Signaturpitchen retter seg mot regissører, enten alene eller i samarbeid med manusforfatter/produsent

– prosjektet skal være under utvikling, men ikke ha mottatt finansiering fra filmsentre eller filminstitutt enda


– pitchen må ta i bruk visuelt materiale eller levende bilder


– prosjektet skal bli en kortfilm (fiksjon) på inntil 15 minutter


– pitchen skal kunne foregå på engelskHvert prosjekt har til sammen 10 minutter (7 minutter pitch + 3 minutter spørsmål) til rådighet. Juryen legger vekt på filmskaperens tidligere arbeid (husk legg ved relevante linker og info).Send inn følgende informasjon til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen:

 20. desember.
– prosjektbeskrivelse /pitchsynopsis


– visuelt materiale


– filmskaperens CV (med relevante linker)


– profilbilde