78352777 2704882672903424 1331785211490336768 o

Om intimitet på film og scene

NY søknadsfrist: 9. januar.

Etter #Metoo-bevegelsens start 2017 har flere og flere teatre og produksjonsselskap innen film begynt å engasjere profesjonelle intimitetskoordinatorer, for å sikre at best mulig praksis blir benyttet ved skildringer av intime skildringer på scenen og filmsett. (På lik linje som når man arbeider med en stuntkoordinator ved voldsomme scener eller en koreograf for bevegelser og dans.) Utgangspunktet er at regissøren og skuespillerne skal få et bevisst forhold til hvordan intime scener arbeides frem og skildres scenisk. Skuespillerne skal ha en så trygg situasjon som mulig i arbeidsprosessen, basert på samtykke og transparens. En intim scene kan være alt fra et kyss, nærhet mellom forelder og barn, nakenhet, simulert sex til en simulert fødsel. 


Workshopen går over 4 dager 14.-17. januar på Cornerteateret i Bergen og arrangeres av Norsk Skuespillersenter i samarbeid med Vestnorsk filmsenter, Proscen og Cornerteateret.

Den er i første omgang rettet mot skuespillere og regissører, men er også interessant for manusforfattere og andre som jobber i scenekunst og filmfeltet. Workshopen vil bli holdt på engelsk og norsk. Alle deltakere må være tilstede under hele kurset. Medlemmer i Proscen, Norsk Filmforbund og Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris. Les mer på kursets facebookside