Vestnorsk filmsenter tilbyr manusveiledning på prosjekter i alle formater og sjangre til aktører i vår region. Det kan søkes om veiledning til prosjekter i alle stadier og du får veiledning selv om prosjektet ditt ikke er støttet av Vestnorsk filmsenter. 

Manusveileder er dramatiker Ulf Breistrand. Breistrand har lang erfaring som dramaturg, manusforfatter og regissør. Han står bak flere tv-serier, har undervist ved Filmskolen, vært manuskonsulent ved Norsk filminstitutt og veiledet manusforfattere på workshops i inn- og utland.

UlfBreistrand bilde mindre
Ulf Breistrand

Manusveiledning er et kompetansehevingstiltak og retter seg både mot filmskapere med kort og lang erfaring.

Slik søker du om manusveiledning: 

  • Send en kort søknad med cv, samt teksten du ønsker veiledning på til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • Beskriv hvilke ønsker du har med prosjektet og hva du trenger hjelp til.
  • Ingen søknadsfrister, forespørslene vil bli fortløpende vurdert. Videre kontakt foregår på e-post, eventuelt på annen måte ved nærmere avtale.
  • Veiledningen gis gjennom et møte (digitalt/telefon), etter veiledningsmøtet skriver forfatteren et kort referat fra møtet med vekt på hvordan man vil jobbe videre. Referatet sendes til manusveileder for tilbakemelding.