Produksjonsselskap:
Mer Film i Vest
Regi:
Sjanger:
Fiksjon
Tildelt:
90 000 i utviklingsstøtte den 18. feb. 2014

Det førtidspensjonerte arkitektparet Ulf og Line Berge føler at villaen blir for stor når deres datter og barnebarn flytter ut. Det samfunnsengasjerte paret bestemmer seg for å leie ut kjellerleiligheten til noen som virkelig trenger husrom. Etter stor pågang faller valget til slutt på Maria, en kvinnelig student i tjueårene med utenlandsk opprinnelse. Sent en kveld ringer en bekymret nabo som har observert unaturlig mange menn på besøke hos den nye leieboeren deres. Paret vil i det lengste tro det beste om Maria, men når Ulf tvinges til å røpe en ubehagelig hemmelighet for Line begynner den trygge hverdagen deres å krakelere. Snart tvinges de til å krysse grenser for å opprettholde sin besteborgerilige fasade. Avgrunnen er nærmere enn de kunne forestille seg.

Privatlivets fred handler om hva som kan skje med mennesker under sterkt press. Når i utgangpunktet gode mennesker blir i stand til å begå onde gjerninger for å opprettholde sin fasade.

Pål Øie har god erfaring med kort- og langfilmer som beveger seg på det psykologiske plan. I Privatlivets fred utforsker han dette enda dypere.

Manus:
Pål Øie
Produksjon:
Maria Ekerhovd
Totalt budsjett:
249 640
Alle tildelinger for prosjektet:
90 000 i utviklingsstøtte den 18. feb. 2014