Tildelt:
Tildelt 90 000 i utviklingsstøtte den 18. feb. 2014
Produksjonsselskap:
Mer Film i Vest
Produsent:
Maria Ekerhovd
Sjanger:
Fiksjon

Det førtidspensjonerte arkitektparet Ulf og Line Berge føler at villaen blir for stor når deres datter og barnebarn flytter ut. Det samfunnsengasjerte paret bestemmer seg for å leie ut kjellerleiligheten til noen som virkelig trenger husrom. Etter stor pågang faller valget til slutt på Maria, en kvinnelig student i tjueårene med utenlandsk opprinnelse. Sent en kveld ringer en bekymret nabo som har observert unaturlig mange menn på besøke hos den nye leieboeren deres. Paret vil i det lengste tro det beste om Maria, men når Ulf tvinges til å røpe en ubehagelig hemmelighet for Line begynner den trygge hverdagen deres å krakelere. Snart tvinges de til å krysse grenser for å opprettholde sin besteborgerilige fasade. Avgrunnen er nærmere enn de kunne forestille seg.

Privatlivets fred handler om hva som kan skje med mennesker under sterkt press. Når i utgangpunktet gode mennesker blir i stand til å begå onde gjerninger for å opprettholde sin fasade.

Pål Øie har god erfaring med kort- og langfilmer som beveger seg på det psykologiske plan. I Privatlivets fred utforsker han dette enda dypere.

Manus:
Pål Øie
Totalt budsjett:
249 640
Alle tildelinger for prosjektet:
90 000 i utviklingsstøtte den 18. feb. 2014