• Mannen som kunne 75 språk
Tildelt:
Tildelt 300000 i produksjonstøtte den 16. sep. 2015
Produksjonsselskap:
Embla Film as
Produsent:
Trude Refsahl
Co-produsent:
Matteusz Michalak, Zivile Gallego
Sjanger:
Dokumentar

Språkgeniet Georg blir headhuntet til å bli huslærer for en prinsesse. Når han forelsker seg blir han kastet ut. Resten av livet kjemper denne fattige prestesønnen en poetisk og politisk kamp for minoritetenes språk og kultur for å prøve å vinne hennes hjerte.

"Mannen som kunne 75 språk" er en animasjonsdokumentarfilm om Norgesvennen Georg Julius Justus Sauerwein. Hans livshistorie er en hel epoke i europeisk historie. På 1800- tallet ble mange av Europas folk samlet til stater med ett formål: én stat, et folk og et språk. Dette gikk hardt utover minoritetsfolk og deres språk og kultur. De tyske prestene hevdet at "Gud forstår ikke litauisk" og "Alle skolebarn blir til tyskere den dagen de begynner i første klasse". På denne arenaen finner Georg Sauerwein sin plass. Han var i sin samtid regnet som det største språkgeniet i verden, men valgte å bruke talentet og livet sitt ute blant de mest undertrykte.

I form ønsker filmskaperne å forene den klassiske eventyrgenrens fortellerteknikk med dokumentarfilmens realitetsforankring, både i historiefortelling og i visuelt formspråk.

Manus:
Igor Devold, Anne Magnussen
Regi:
Anne Magnussen, Pawel Debski
Musikk:
Olav Øyehaug
Lyd:
Thomas Angell Endresen
Lengde:
60 min.
Totalt budsjett:
5724593
Alle tildelinger for prosjektet:
300000 i produksjonstøtte den 16. sep. 2015
500000 i produksjonstøtte den 18. feb. 2014
50000 i produksjonstøtte den 13. des. 2013